Po deseti dnech obrat v kauze Messi. Hvězdný Argentinec nakonec v Barceloně zůstane

Po deseti dnech od doby, kdy Argentinec Lionel Messi požádal o přestup z Barcelony a vyvolal tzím poprask nejen ve fotbalovém zákulisí, kauza Messi dospěla k nečekanému konci. V pátek se totiž sám Messi v rozhovoru pro server goal.com nechal slyšet, že nakonec v Barceloně zůstává. Nechtěl se především s katalánským velkoklubem soudit o tom, aby mohl odejít zadarmo. Je však ale jasné, že mezi ním a Barcelonou napjatý vztah trvá nadále.

Třiatřicetiletý fotbalový útočník, jenž v Barceloně hraje již od roku 2004 a je držitelem šesti Zlatých míčů, se rozhodl z Barcelony odejít poté, co v uplynulé sezóně 2019/20 velkoklub po dlouhých letech nezískal ani jednu trofej a z Ligy mistrů pak Barcelona vypadla ve čtvrtfinále po potupné porážce s Bayernem Mnichov 2:8. Před deseti dny tedy odeslal vedení faxem dopis o tom, že by rád z klubu přestoupil jinam.

"Nebyl jsem šťastný a chtěl jsem odejít. Nebylo mi to umožněno, takže zůstanu, abychom nešli do soudního sporu. Management klubu vedený (Josepem Mariou) Bartomeuem je katastrofa," nebral si v nejnovějším rozhovoru Messi servítky.

Messi chtěl z klubu odejít zadarmo a to na základě výstupní klauzule, kterou měl ve smlouvě. Jenže její platnost skomnčila 10. června a smlouva tak nepočítala s koronavirovou pandemií a prodloužením sezóny až do srpna. Podle všeho tak bude muset zůstat ještě jeden rok v Barceloně, aby nakonec mohl zadarmo odejít, neboť právě až do roku 2021 má Argentinec s klubem smlouvu podepsanou. Pokud by ho snad chtěl nějaký zájemce dříve než za rok, musel by zaplatit za něj astronomických 700 milionů eur (18,5 miliardy korun).

"Barca mi dala všechno a já dal všechno jí. Myslel jsem si a byl jsem si jistý, že můžu odejít zadarmo. Prezident vždycky tvrdil, že na konci sezony se můžu rozhodnout, zda zůstanu, nebo ne. Nyní se točí na faktu, že jsem to neřekl před 10. červnem, i když jsme 10. června stále hráli La Ligu během téhle strašné koronavirové krize, jež změnila celou sezonu," řekl Messi, který je spjat s Barcelonou již od svých 13 let.

O tom, že nakonec Messi zůstane v barceloně, rozhodlo to, že se nechtěl se slavným velkoklubem soudit. "Byla tu ještě jedna možnost, a to jít k soudu. Ale proti Barce bych k soudu nikdy nešel, protože je to klub, který miluju a který mi dal všechno od té doby, co jsem přijel. Je to klub mého života, mám tady svůj život," je si vědom Messi, jež právě v katalánské metropoli žije s manželkou i se svými třemi dětmi.

Do případu se vložil i Messiho otec Jorge. Jak to nyní bude s prezidentem Barcelony?

Během tohoto týdne z argentinského Rosaria přiletěl do Barcelony i Messiho otec, jenž je zároveň i jeho agentem, Jorge Messi. Ten se ve středu sešel nejen se samotným prezidentem Barcelony Josepem Bartomeuem, ale i s dalšími členy klubového představenstva. Tyto rozhovory ale nikterak s případem moc nepohnuly. Po příletu do Barcelony se ale Jorge Messi nechal slyšet o tom, že pro jeho syna je těžké zůstat v Barceloně a pokud by měl z klubu odejít, tak až za rok.

Zajímavé teď bude sledovat, jak to bude se šéfem Barcelony Josepem Bartomeuem. Ten totiž před několika dny řekl, že bude ochoten rezignovat na svůj post, pokud Messi nakonec v klubu zůstane.

Během hektických deseti dnů plných spekulací kolem Messiho budoucnosti, se nejčastěji mluvilo o tom, že by mohl Argentinec odejít do anglické Premier League, kde by mohl oblékat dres Manchesteru City. A to především díkyjeho dobrým vztahům s tamním trenérem Pepem Guardiolou.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Lionel Messi FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 42 minutami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 3 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelem to neskončí? Napětí kvůli válce v Pásmu Gazy může vyústit v masivní konflikt

Generální tajemník OSN António Guterres ve čtvrtek upozornil, že eskalující napětí ohledně války v Pásmu Gazy a útoku Íránu na Izrael může vyústit v "celoplošný regionální konflikt" na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy