Polští rozhodčí se objeví i v nadstavbě. Pískat budou nedělní šlágr v Plzni

Poté, co v březnu a v dubnu odpískali polští rozhodčí ligové šlágry Slavia vs. Sparta (2:0) a Plzeň vs. Slacia (1:1) v základní části, se polští muži s píšťalkou a s praporky představí i v rámci nadstavby tuzemské nejvyšší soutěže. V neděli bna prvního máje je totiž na programu souboj mezi druhým a prvníím týmem tabulky skupiny boje o titul, tedy mezi Slavií a Plzní, a tak i nyní Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR), která tuto zprávu potvrdila ve středu na svém Twitteru, povolala pomoc od našich severních sousedů.

Tentokrát se v české lize představí Bartosz Frankowski, jehož asistenty budou Marcin Boniek a Jakub Winkler.

Co se týče hlavního sudího Frankowskiho, tak tento pětatřicetiletý sudí figuruje na mezinárodní listině Mezinárodní fotbalové federace FIFA již od roku 2014 a mezináordní zápasy tak pro ně nejsou žádnou novinkou, zvlášť, když v posledních dvou letech dostal příležitost rozhodovat i několik zápasu v nejprestižnější evropské klubové sotěži, tedy v Lize mistrů. V Polsku je pak hlavbním sudím už deset let a od té doby v tamní soutěži odpískal 250 zápasů. Kromě toho už ae vypomáhal v Saúdské Arábíi, Japonsku i Moldavsku.

Duel mezi Slavií a  Plzní, který se bude hrát tuto neděli od 19:00, hodně napoví o tom, kdo bude blíže k zisku ligového titulu. A jelikož zkušenosti ze vzájemných zápasů napovídají, že se může jednat o emottivní utkání, kde nemusí být ani o červené karty nouze, Komise rozhodčích je toho názoru, že je lepší na tento zápas povolat pomoc ze zahraničí. Jen si vzpomeňme na podzimní duel, kdy dohrávala Plzeň o osmi lidech, začátkem dubna pak v jarním vzájemném zápase v Plzni byl vyloučen pro změnu Bucha.

Překvapivá prohra Slavie v zápase s Hradcem Králové (3:4) z neděle zapříčinila, že se do vedení dostala Plzeň a pokud by tedy Západočeši porazili Slavii, přiblížili by se k titulu.

Dodejme pak, že březnové derby pražských "S" pískal Szymon Marciniak, dubnový zápas Plzeň vs. Slavia zase odřídil Pawel Raczkowski.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Fotbal

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 2 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Británií hýbe lékařský skandál. Desetitisíce lidí se nakazily krví infikovanou HIV a žloutenkou

Více než 30.000 lidí se od 70. do 90. let nakazilo viry jako HIV a hepatitida po transfuzi krve ve Spojeném království. Uvádí to zpráva zveřejněná v pondělí, podle které se velké části případů nákazy dalo předejít, píše agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy