První trenérská změna v této sezóně. Pardubice už nepovedou Krejčí s Novotným

Po dvou posledních opravdu nevydařených zápasech se vedení fotbalových Pardubic rozhodlo ke změně nba trenérských postech. Prohry se Slavií (0:7) a Mladou Boleslaví (0:3) se staly osudnými pro duo Jiří Krejčí-Jaroslav Novotný. Dočasně nově mužstvo povede dosavadní kouč pardubického B-týmu čtyřicetiletý Pavel Němeček. Po úvodních pěti ligových kolech se tak tuzemští fotbaloví fanoušci dočkali první trenérské změny v sezóně.

První kontrolka zablikala u pardubického vedení před týdnem, kdy Pardubice prohrály celkem s přehledem s pražaskou Slavií v Edenu 0:7. Když k tomu však po týdem prohráli 0:3 s Mladou Boleslaví, pod trenérským duem Krejčí-Novotný už se podlomila židle definitivně. Zvlášť, když k tomu připočteme ten fakt, že Pradubice se nemůžou po pěti kolech chlubit žádnou dobrou obranou. Ta je totiž nejhorší v lize, jelikož dosud od začátku soutěž estihla inkasovat hned patnáct branek. Kromě toho má ale i nejhorší útok se třemi brankami.

"Rozhodli jsme se odvolat trenérskou dvojici Krejčí - Novotný pro neuspokojivé výsledky v úvodu ligy. Změnu jsem v pondělí před dopoledním tréninkem oznámil hráčům, které čekají v tomto týdnu dvě důležitá utkání," uvedl ke změně na lavičce Vít Zavřel, klubový sportovní ředitel.

Připomeňme, že v případě Jiřího Krejčího se jedná o zkušeného sedmapadesátiletého kouče, jenž působil na lavičce Východočešchů již od jara 2013. Jaroslav Novotný se pak stal jeho asistentem v létě 2017. Společně tak dokázali v sezóně 2019/20 dovést tento klub mezi tuzemskou fotbalovou elitu. "Oběma trenérům děkujeme, odvedli kus práce, ale týmu jsme chtěli dát novou energii. Pavel Němeček povede mužstvo v nejbližších zápasech, s vedením klubu budeme intenzivně jednat o konečném obsazení pozic hlavního trenéra i asistenta u našeho A-týmu," pokračoval dále v prohlášení Vít Zavřel.

Němeček, který během své hráčské kariéry nastoupil do dvou ligových zápasů a to v dres Hradce Králové, se tak premiérově na lavičce Pardubic objeví již tento týden v úterý, kdy se představí v rámci vloženého 6. kola na hřišti Zlína. "Chci, aby tým působil kompaktně, hlavně směrem dozadu. Ve výkonu by měla být znát herní odvaha a musíme být důraznější v pokutovém území. Představu o sestavě mám, ladím ji se sportovním manažerem Martinem Shejbalem. Doufáme, že nám do ní nezasáhnou nějaká zranění," věří Němeček.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Fotbal

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy