Rána pro reprezentaci. Závěr kvalifikace odehraje zřejmě bez Schicka, je totiž zraněn

Na nedělní bundesligové utkání mezi Leverkusenem a Kolínem nad Rýnem nebude vzpomínat český reprezentační kanonýr Patrik Schick v dobrém. Při tom tento zápas pro českého fotbalistu začal dobře, když po čtvrthodině hry skóroval a opět tak potvrdil svou střeleckou formu z posledních dní. Jenže utkání nakonec nedohrál, neboť v 86. minutě musel předčasně střídat kvůli poškozeným vazům v kotníku. Kvůli tomu tak bude mimo hru několik týdnů a nejspíš tak nestihne závěr kvalifikace na MS 2022.

Přestože Schick otevřel skóre tohoto duelu a nasměroval tak svůj celek k výhře, nakonec tři body Leverkusen nebral, jelikož duel skonči nerozhodně 2:2. Mimochodem, kromě Schicka se v zápase zranil i další útočník Bayeru, jenž v zápase taktéž skóroval, Karim Bellarabi. Toho zase pro změnu trápí stehenní sval.

"Oba útočníci budou s největší pravděpodobností k dispozici Bayeru až po mezinárodní přestávce v polovině listopadu," stojí konkrétně v pondělním prohlášení tohoto německého klubu.

Jen pro zajmavost, díky své výtečné střelecké potenci z pislední doby se tak Schick stal teprve druhým fotbalistou v historiii klubu, jemuž se podařilo vstřelit během devtri zápasů hned osm branek. Tímto počinem tak navázal na Patrika Helmese, který se takto v Leverkusenu prezentoval v sezóně 2008/09.

Schick pak díky tomu figuruje i na třetím místě v tabulce bundesligových střelců, přičemž před ním se nacházejí pouze taková jména, jakými jsou Erling Haaland se devíti brankami a Robert Lewandowski, který vstřelit dosud v sezóně deset gólů.

Připomeňme, že před Leverkusenem je nyn nejen středeční pohárový duel s Karlsruhe, o nadcházejícím víkendu se v rámci Bundesligy pak střetne a Wolfsburgem.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayer Leverkusen Fotbal Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy