Slavia hlásí přestupovou bombu. Součástí kádru se stal Brazilec Ewerton

Patřil k nejproduktivnějším fotbalistům tuzemské soutěže v uplynulém ročníku a v mladoboleslavském dresu patřil mezi ty nejlepší. Není proto divu, že se objevl v hledáčku českých velkoklubů a že nakonec do jednoho z nich přestoupil. Konkrétně do pražské Slavie. Řeč je konkrétně o brazilském záložníkovi Ewertonovi, jenž se tak po návratu z dovolené v pátek upal pražskému celku na tři roky.

Samotný Brazilec pochopitelně po podpisu smlouvy nikterak neskrýval radost z nového angažmá. „Je pro mě velkým potěšením tu být. Jsem hrdý na to, že jsem v nejlepším klubu v České republice, že mám možnost za takový klub hrát. V minulé sezoně jsem měl skvělá čísla, ale to už je minulost. Jsem v novém týmu, se kterým chci být úspěšný a kterému chci pomoci. Doufám, že nás čeká společně skvělá sezona," uvedl pro klubový web Slavie.

Radost je znatelná samozřejmě i na straně sešívaného klubu. „Ewerton ukázal v lize obrovskou kvalitu směrem dopředu. Jeho herní typologie nám během jarní části sezony trochu chyběla, proto věříme, že bude pro Slavii posilou a uplatní svůj potenciál," uvedlk osobě Ewertona Jiří Bílek, sportovní ředitel Slavie.

Pětadvacetiletý záložník zaujal především svými výkony v poslední sezóně 2021/22 kdy zaznamenal v dresu Mladé Boleslavi jedenáct přesných tref a k tomu ještě přidal šest přihrávek.

Protože je Brazlilec, nikoho nepřekvapí, že s míčem je opravdu kamarád a proto se tak fanušci Slavie mohou těšit, že tím hru svého týmu výrazně obohatí. Jedná se však především o útočného fotbalistu a tudíž hra dozadu je u něj trochu problém. Přes tento nedostatek byl ale v Mladé Boleslavi nezpochybnitelnou oporou. „Ewertonovi jsme vyhověli v jeho touze přestoupit do předního tuzemského klubu hrajícího evropský pohár. Děkujeme mu za odvedené výkony i nastřílené góly při jeho působení v Mladé Boleslavi a v novém působišti přejeme sportovní úspěchy. Zároveň děkujeme za korektní způsoby jednání představitelům všech klubů, které o Ewertona v uplynulých dnech projevovaly zájem," uvedl k přestupu Ewertona David Trunda, generální ředitel středočeského klubu.

S příchodem Ewertona tak slávisté nejspíše vyřešili otázku, koho stavět na levé křídlo poté, co tým podle všeho opustí Peter Olayinka, jenž míří do zahraničí.

Ještě před jeho příchodem se během letní pauzy stihli Slavii upsat krajní univerzál David Douděra z Mladé Boleslavi, útočník Václav Jurečka ze Slovácka a stoper Eduard Santos z Karviné.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy