Slovácko hrálo sympaticky a nakonec doma s Fenerbahce remizovali, Slavia se nadřela

Slovácko i Slavia nastoupily ke svým odvetám 3. předkol. Zatímco prvně jmenovaný klub z uherskohradišťska hrálo v rámci Evropské ligy domácí odvetu s Fenerbahce Istanbul, přičemž po prvním zápase (0:3 pro Istanbul) bylo jasné, že postup už z toho nebude, Pražané odletěli ke svému odbvetnému duelu 3. předkola Evropské konferenční ligy do Atén, kde se střetli s tamními Panathinaikos. Co se týče Slovácka, doma nakonec předvedlo sympatický výkon, ze které vzešla nakonec cenná remíza 1:1 s tureckým velkoklubem. Pro klub to znamená, že bude bojovat jen o Evropskou konferenční ligu.O t dál bude bojovat ve 4. předkole i Slavia, jelikož tam postoupila po remíze 1:1, o kterou se v nastaveném čase po těžké šichtě postaral Jurečka.

Protože Slovácko nemělo po prvním zápase v Istanbulu co ztratit, bylo potřeba do domácí odvety vstoupit co nejaktivněji a o to se svěřenci kouče Martina Svědíka snažili. Už po dvou minutách se i tentokrát v tomto zápase připomněl veřejnost nováček v kádru Slovácka Iráčan Duskí, tehdy ale jeho zakončení skončilo nad brankou tureckého soupeře.

Jenže co čert nechtěl, pro Slovácko to tehdy byla na dlouho dobu jediná příležitost. To turecký velkoklub opět předváděl to, co před týdnem, tedy že dokázal zahrozit několikrát vždy po rychlých protiútocích. A tak se třeba po takové akci dostali spolu do zakončení Güler s Crespem, ale jejich spolupráce nakonec ztroskotala naštěstí na gólmanovi Nguyenovi. Soupeř z Turecka byl na tom daleko lépe pohybově a nebylo tak proto divu, že domácí měli problémy rozehrát nějakou akci.

Proto tak tedy byl ve větší permanenci v této části zápasu spíše právě domácí gólman Nguyen. Ten tak měl co dělat třeba ve 27. minutě se střelou Rossiho, za chvíli byl zaměstnán Dursunem a nakonec si domácí gólman poradil s Rossiho hlavičkou.

Po obrátce bylo na Slovácku vidět, že si přeci jenom řekli, že už nic nemůžou ztratit a začali předádět sympatický výkon. Bylo vidět, že bojovali, co to šlo, ale ani tak nezabránili prvnímu gólu v zápase, který sami inkasovali. Otevřít skóre se povedlo Dursunovi, jenž zpoza šestnáctky zamíčil přesně k tyči, 0:1. O dvě minuty později,v 58. minutě, naštěstí rychle vyrovnal Kalabiška. Ten totiž proměnil dorážku po předešlé Trávníkově střele, kterou gólman Bayindir ještě stačil vyrazit, 1:1.

Blízko k senzační, i když nepostupové, výhře přeci jenom ve druhé půli statečně bojující Slovácko bylo. To, když v 69. minutě tvrdě vypálil Kohút, ovšem jen doprostřed branky, kde stál gólman. Skóre už se do závěrečného hvizdu nikterak neměnilo, přesto mohlo odejít Slovácko z tohoto zápasu se vztyčenou hlavou a že dali hráči Slovácka do toho všecho, věděli i fanoušci, kteří je po zápae vyprovázeli potleskem.

Konečný výsledek odvetného zápasu 3. předkola Evropské ligy UEFA (11.8.2022):

1. FC Slovácko - Fenerbahce Istanbul 1:1 (0:0)Branky: 58. Šašinka - 56. Dursun. Rozhodčí: Dabanovič - Djukič, Todorovič (všichni Černá Hora). ŽK: Duskí - Peres, Mor. Diváci: 6520. První zápas: 0:3, postoupilo Fenerbahce

Sestavy:

Slovácko: Nguyen - Šimko (63. Reinberk), Daníček, Kadlec - Tomič (84. Sinjavskij), Trávník, Ljovin (63. Kohút), Duskí - Petržela, Šašinka (72. Kozák), Holzer (63. Kalabiška). Trenér: Svědík

Fenerbahce: Bayindir - Osayi-Samuel, Lemos (74. Gustavo), Peres (64. Novák), Szalai - Yüksek, Crespo (64. Zajc), Rossi - Bruma (64. Mor), Dursun, Güler (80. Lincoln). Trenér: Jesus

Konečný výsledek odvetného zápasu 3. předkola Evropské konferenční ligy UEFA (11.8.2022):

Panathinaikos Atény - Slavia Praha 1:1 (0:0)Branky: 57. Šporar - 90.+4 Jurečka. Rozhodčí: Bankes - Cook, Smith (všichni Angl.). ŽK: Alexandropulos, Schenkeveld, Pérez, Magnússon, Juankar - Tiéhi, Mandous, Lingr, Oscar, Schranz. První zápas: 0:2, postoupila Slavia

Sestavy:

Panathinaikos: Brignoli - Kotsiras, Schenkeveld (55. Kurbelis), Magnússon, Juankar - Alexandropulos (77. Kampetsis), Pérez, Čerin - Vagiannidis (77. Ioannidis), Šporar, Cantalapiedra (88. Carlitos). Trenér: Jovanovič

Slavia: Mandous - Douděra (82. Masopust), Ousou, Kačaraba, Oscar - Holeš, Tiéhi (82. Jurečka) - Schranz (90.+7 Tecl), Traoré (61. Ševčík), Olayinka - Lingr (61. Usor). Trenér: Trpišovský

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) sk slavia praha 1. FC Slovácko Fotbal

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 11 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Zimní počasí se vrací na hory i do nížin. Meteorologové vydali dvě výstrahy

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy