Španělská policie zasahovala ve fotbaové Barceloně. V poutech skončil bývalý šéf

V pondělí proběhla v sídle slavného fotbalového katalánského klubu FC Barcelona policejní razie, na jejímž konci pak bylo zatčení bývalého klubového předsedu tohoto velkoklubu Josep Bartomeu. Kromě něj pak španělská policie zatkla několik dalších osob, přičemž policejní orgány blíže nespecikovaly ani jména zatčených, ani přesný počet takových osob. Akce ale má souviset s vyšetřováním oddělení finanční kriminality.

To, že v katalánském velkoklubu došlo k návštěvě policie, potvrdila médiím klubová mluvčí. Nikterak blíž se k situaci nechtěl vyjadřovat právník Josepa Bartomeua.

V zákulisí se hovoří o tom, že zásah by mohl souviset s kauzou, kterou již vloni rozpoutala rozhlasová stanice Cadena Ser, která upozornila na to, že si měl slavný velkoklub objednat u společnosti I3 Ventures monitoring aktivit na soviálních sítích a kromě toho si měl objednávat i pmlouvačné kampaně adresované svým hráčům. Především se v tomto případě mělo jednat o ty fotbalisty, které tehdy kritizovali tehdejší vedení klubu.

Když celá tato kauza vyšla najevo, netrvalo to dlouho a ozvaly se i hlasité protesty fanoušků Barcelony. Vše nakonec vyvrcholilo rezignací Josepa Bartomeua v čele katalánského velkoklubu vloni v říjnu, kterou před tím odhlasovali nespokojení členové klubu.

Dodejme, že nástupce Josepa Bartomeua bude znám už tento týden v neděli, kdy se budou konat volby nového předsedy Barcelony.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

před 32 minutami

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy