Sudí Proske v Plzni skutečně chyboval, usoudila komise. Jak je to s tresty?

Úterní zasedání Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR (FAČR) se usneslo nad tím, co všichni fotbaloví fanoušci věděli hned v neděli během sledování ligového zápasu mezi Plzní a Libercem. Tehdy totiž hlavní sudí Zbyněk Proske z nepochopitelných důvodů neudělil druhou žlutou a tudíž červenou kartu plzeňskému obránci Romanu Hubníkovi za jeho tvrrdý zákrok na Tomáše Malinského. Naopak za chvíli udělil druhou žlutou a tedy červenou hostujícímu Alexandera Balutovi a Plzeň tak měla jednodušší cestu k tomu, aby zápas vyhrála celkem bez potíží 4:1. Nyní tedy rozhodla Komise rozhodčích v čele s Jozefem Chovancem o tom, že sudí Proske spolu s jeho asistentem Davidem Hockem potrestat a podle Chovancových slov si Proske nezapíská do konce podzimní části.

Do konce podzimní části sezóny se tedy rozhodně neobjeví na ligových trávnících ani jeho zmíněný kolega s praporkem David Hock. "Utkání jednoznačně nezvládli a vydali jsme interní oznámení, že budou suspendováni," nechal se slyšet Jozef Chovanec, přičemž na otázku, zda se tedy oba muži objeví do konce podzimu odpověděl rezolutně "Určitě ne!"

Je však otázkou, jak to Chovanec s těmito slovy myslel, protože podzimnní část sezóny alespoň podle Fotbalové asociace ČR končí 15. kolem a na programu po reprezentační pauze bude už kolo sedmnácté, čili jakoby druhé jarní.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR Rozhodčí Fotbal

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko ještě víc zvýší výrobu zbraní. Kvůli americké podpoře Ukrajiny

Ve středu ruský ministr obrany Sergej Šojgu nařídil zvýšení výroby zbraní s důrazem na urychlení dodávek pro konflikt na Ukrajině. Toto rozhodnutí přichází týden poté, co americký prezident Joe Biden podepsal nový vojenský balíček v hodnotě desítek miliard dolarů jako pomoc pro Kyjev.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy