Trestní oznámení fotbalové Slavie už řeší skotská policie, potvrdila její mluvčí

Jak zjistil server Novinky.cz, na jejich dotaz, zda skotská policie již vyšetřuje trestní oznámení, které podala ve Skotsku fotbalová Slavia po její čtvrteční osmifinálové odvetě na stadionu Glasgow Rangers, kde měl být napaden slávistický obránce Ondřej Kúdela hráčem domácích Glenem Kamarou, odpověděla její mluvčí Rebecca Williamsová kladně. „Obdrželi jsme oznámení o napadení, které mělo následovat po utkání mezi Rangers a Slavií Praha 18. března na stadionu Ibrox. Policisté jsou v kontaktu s oběma týmy a probíhá vyšetřování,“ uvedla konkrétně.

K tomu ještě Williamsová doplnila, že ono napadení Ondřeje Kúdely vyšetřuje na základě podaného trestního oznámení ze strany Slavie a nikoli  nikoho ze strany Rangers, tedy skotského týmu, který pražský klub obviňuje z rasismu. Přitom v pátek se skotská policie nechala slyšet, že Pražané žádné trestní oznámení nepodali a že ve čtvrtek tak nemusela na stadionu nikterak zasahovat. Nakonec se Slavia obrátila na skotskou policii prostřednictvím českého velvyslanectví v Británii právě až v pátek.

K inkriminovanému incidentu mělo dojít po zápase v útrobách stadionu při setkání zorganizovaném delegáty UEFA právě před jejich zraky a také před zraky trenéra Rangers Stevena Gerrarda. „Napadení hráče Ondřeje Kúdely bylo připraveno a promyšleno včetně vědomého zakrytí kamer na místě incidentu. Brutální a surový útok byl veden s plnou intenzitou s cílem zranit a způsobit fyzickou újmu,” uvedla Slavia ve svém nejnovějším prohlášení k celé záležitosti.

Legenda Rangers Boyd: UEFA by měla Slavii z Evropské ligy vyřadit

Mezitím na britských ostrovech neustávají jakékoli reakce na dění během čtvrtečního odvetného duelu Evropské ligy. Své si k tomu řekl i legendární útočník Rangers Kris Boyd, který by byl dokonce pro vyřazení Pražanů z Evropské ligy. "Pokuty nejsou dostatečné. UEFA musí být důrazná. Z mého pohledu to znamená vyřadit Slavii z Evropské ligy. Vykopnout je a Arsenal poslat do semifinále," uvedl.

Doplňoval tak na slova právníka pravého záložníka Glasgow Rangers Aamera Anwara, který řekl následující: "UEFA musí začít jednat, jinak tomu (problémům s rasismem) nebude konec. Kúdela by měl dostat až dvouletý zákaz činnosti, potrestaná by měla být i Slavia. Žádný jednozápasový distanc, žádná pokuta, ale trest, který klub tvrdě zasáhne."

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) sk slavia praha Glasgow Rangers Fotbal

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 43 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

Nová pravidla pro stejnopohlavní partnerství už musí posvětit jen prezident Pavel

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy