Větší zodpovědnost pro Rosického. Ve Spartě skončí člen představenstva Kotalík

Fotbalové Spartě se dlouhodobě nedaří a proto není divu, že se šéf klubu Daniel Křetínský v pondělí rozhodl ke změně. Ve vedení letenského klubu totiž končí Adam Kotalík, člen představenstva, který byl zodpovědný za transfery. Dohodl se na tom s ním právě Daniel Křetínský. Nyní bude mít transfery na starost sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Adam Kotalík, jenž zprvu v klubu fungoval jako generální ředitel, se poprvé objevil na pražské Letné před čtyřmi lety a od té doby byl u několika jednání o nových posilách. Za jeho éry tak do klubu přišla atková jména jako Bořek Dočkal, Guélor Kanga, Srdjan Plavšič, Tomáš Koubek či Martin Dúbravka. Teď už se chystá ukončit své působení ve všech exekutivních funkcích, které zastával. Do konce právě probíhajícího ročníku bude pak v klubu jako poradce představenstva vzhledem k tomu, že ho čeká předání veškeré své agendy. Následně se dá na jiné projekty.

„Adam působil na Spartě ve složitém období, které pro nás, s výjimkou účasti ve čtvrtfinále Evropské ligy a vítězství v základní skupině Evropské ligy v následujícím ročníku, nebylo úspěšné. Přesto mu patří za jeho práci pro Spartu velké poděkování. Často čelil velkému tlaku, který v mnoha případech nebyl spravedlivý," uvedl ve svém prohlášení Křetínský.

Podle něj je největším Kotalíkovým přínosem pro klub to, že se Sparta ohlížela po nových posilách i ve vícero destinacích, než jak tomu bylo obvykle. „Byli jsme schopni získat kvalitní hráče z různých zahraničních soutěží a realizovat ekonomicky velmi úspěšné transfery směrem ven z klubu. Nicméně nastal čas na změnu, jejímž základem je ještě větší samostatná odpovědnost Tomáše Rosického za sportovní úsek a především A-tým," sdělil Křetínský

To ostatně potvrzuje i generální ředitel František Čupr: „Veškeré Adamovy kompetence, kromě samotného vyjednávání transferů a smluv hráčů, přebírá Tomáš Rosický," a pokračoval: „V oblasti významných transferů a hráčských smluv budeme spolupracovat s vybraným advokátem, který agendu jako expert na kontraktaci a vyjednávání převezme. Jeho jméno oznámíme v průběhu krátké doby. Menší transfery a smlouvy bude realizovat sportovní úsek Sparty v koordinaci s úsekem mládeže."

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 28 minutami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

včera

včera

včera

včera

Izrael popřel, že by se podílel na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího

Izrael se nepodílel na smrti íránského prezidenta Ebráhima Raísího, který spolu s dalšími členy svého doprovodu zahynul při nedělní havárii vrtulníku na severozápadě Íránu. Pro agenturu Reuters to řekli nejmenovaní izraelští představitelé.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy