Fotbalová Sparta našla náhradu za Čvančaru. Na Letnou přichází Olatunji z Liberce

Jen pár dní po oznámení odchodu Tomáše Čvančary do německého Mönchengladbachu zveřejnila Sparta v pondělí pravděpodobnou náhradu za tohoto útočníka. Je jím třiadvacetiletý Nigérijec Victor Olatunji, jenž přichází z Liberce a jenž měl se Spartou podle klubového webu podepsat víceletou smlouvu.

Za příchod tohoto nigérijského útočníka je pak pochopitelně rád sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický. "Přestupuje k nám hráč se zajímavými fyzickými a rychlostními parametry. Jedná se typologicky o útočníka, kterého v kádru aktuálně nemáme. Victor má potenciál se v našem prostředí nadále rozvíjet, i to je klíčový důvod, proč ho přivádíme," nechal se slyšet konkrétně.

I vedení Liberce je rádo, že dohoda mezi ním a Spartou klapla. Ve svém prohlášení přidalo důvody, proč se tak stalo. "Náš klub se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj talentovaných hráčů, kteří se pak mohou ve své kariéře posunout dál. Stejně tak to bylo v případě Victora, který se u nás během minulé sezony dokázal vypracovat a upozornit na sebe kvalitními výkony. Nabídka z mistrovské Sparty byla pro hráče i klub atraktivní, proto jsme se rozhodli ji akceptovat a umožnit Victorovi další posun," řekl prezident Slovanu Liberec Zbyněk Štiller.

Připomeňme, že tento nigérijský fotbalista působil na severu Čech od letošního ledna, kdy sem přišel na hostování z AEK Larnaka (Kypr). Během jarní části minulé sezóny přispěl osmi brankami v osmnácti zápasech, proto se liberecké vedení rozhodlo změnit v květnu toto hostování v přestup na základě opce.

Co se týče jeho předešlého působení v Larnace, tak tam stačil na podzim odehrát 20 duelů a zaznamenat jen dvě přesné trefy. V dresu tohoto kyperského klubu pak nastoupil i v rámci skupinové fáze Evropské ligy a předkola Ligy mistrů. Kromě Kypru také jeden čas působil ve slovenské nejvyšší soutěži, kde hrál za Inter Bratislava a Podbrezovou.

Dodejme, že Olatunji je po záložnících Michalu Ševčíkovi a Veljku Birmančevičovi a brankáři Jakubu Surovčíkovi čtvrtou sparťanskou posilou o tomto letním přestupovém období. Nová sezóna Fortuna ligy 2023/24 začíná tento týden v sobotu.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Přestoupí kapitán Sparty Krejčí v létě do Betisu Sevilla? Ve Španělsku to mají za hotovou věc

Jakkoli Sparta i hráčský agent Pavel Paska to odmítají potvrdit, španělský deník AS přišel s informací, že by mělo být prakticky rozhodnuto o přestupu současného sparťanského kapitána Ladislava Krejčího do Betisu Sevilla. Španělský klub, s nímž se Pražané utkali na podzim v rámci skupiny Evropské ligy, by měl podle informací zmiňovaného deníku za čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta zaplatit zhruba osm milionů eur (v přepočtu zhruba 200 milionů korun).
AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.

Více souvisejících

AC Sparta Praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy