Karlovarští Furcha nepřekonali a podlehli Slavii 0:1

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů a Slavie se v posledním přípravném zápase na novou sezonu střelecky téměř neprosadili, a tak o osudu utkání rozhodl jediný gól, který vstřelil v polovině utkání v přesilové hře Tomáš Vlasák. Slavii výrazně podržel brankář Furch, a Pražané si tak z lázeňské metropole odvážejí výhru. Extraliga startuje už 12. září.

Utkání začalo v rytmu nahoru a dolů, žádný tým si nevybojoval natrvalo útočné pásmo, hrálo se skutečně ze strany na stranu. Po dvou minutách hry se v dobré pozici ocitl Poletín přihrávka mu však nesedla a kotouč mu sklouzl mimo čepel. Energetici o sobě dali vědět o chvíli později, když po přečíslení orazítkoval Tomeček tyč. A za chvíli se ozvala znovu Energie, tentokrát to byl Vachovec. Jeho střelu od modré čáry zlikvidoval Furch s velkými problémy.

Ve druhé desetiminutovce první třetiny byla hra opět hodně vyrovnaná, týmy se u puku střídaly. Na straně domácích byla aktivní Kverkova formace, která občas dostala slávisty pod mírný tlak. Koncem první periody sehráli domácí přesilovou hru, v té se jim párkrát podařilo dostat slávisty pod tlak, sešívaní si však domácí hráče pohlídali.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji Karlovarští. Po chybě v rozehrávce slávistů se ocitl tváří v tvář Furchovi Balán, sešívaný gólman však vytáhl skvělý zákrok a nedovolil mu skórovat. Po té přišel velký počet vyloučení na obou stranách. Oba týmy však své oslabení vždy ubránily. Vše změnilo, až vyloučení domácího Heizera, po kterém šli domácí do dvojnásobného oslabení. Ve 30. minutě posunul Bednář před branku nehlídanému Tomáši Vlasákovi, který sekundu po vypršení prvního trestu otevřel skóre.

Druhá perioda se pak dohrávala opět v duchu vyrovnané hry a bez větších příležitostí. Energetici však dobře napadali rozehrávku slávistů, a mohli takto i párkrát zahrozit. Třetí třetina začala vyloučením slávistů. Karlovarským se však přesilové hry příliš nedařily, tudíž i tato zůstala nevyužita. Téměř hned na to následovalo vyloučení domácích a šanci se ukázat měla tentokrát Slavia. Ta držela soupeře pod mírným tlakem, ale až na Kolaříkův pokus nic víc nevymyslela.

A podobný scénář měla i následující desetiminutovka, ve vyloučeních se střídali domácí a hosté, ale branku diváci neviděli. Deset minut před koncem musel Furch likvidovat na první pohled nevinné nahození od Vachovce. Po zbytek zápasu však slávisté kontrolovali hru, Vary měly problém založit útočnou akci. Slávisté však také již nic nevymysleli a utkání skončilo nejtěsnějším možným výsledkem.

Ohlasy po utkání

Karel Mlejnek (HC Energie Karlovy Vary): Soupeř jednu přesilovou hru proměnil, my jsme to nedokázali. Samozřejmě nás trápí počet vstřelených branek tady v Areně. Za poslední tři utkání jsme doma vstřelili jednu branku, což je problém. V přípravě jsme v podstatě všechny zápasy kromě duelu se Skalicí buď o gól vyhráli nebo o gól prohráli, což o něčem vypovídá. Uvidíme, co přinese samotná liga, která bude pochopitelně úplně o něčem jiném.

Zdroj: Jakub Holubec a Jakub Janoušek, HC Energie Karlovy Vary

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Karlovy Vary HC Slavia Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy