Sekáč je sekáč! V Canadiens dostal číslo legend

Montreal - Je to opravdu skvělá zpráva. Málokdo o Jiřím Sekáčovi před dvěma-třemi lety věděl, ale on makal a dřel. Nepohrdl ani juniorskou ligou KHL, pak se stal oporou pražského Lva. A teď se chystá na debut v NHL! A nebude ledajaký.

Podle důvěryhodných zdrojů má místo v sestavě slavných Canadiens jisté. Řeší se dokonce už i to, jestli bude nastupovat ve třetí, nebo rovnou v první formaci. "Nechci to moc zakřiknout, nějaké změny tu ještě proběhnou. Ale co jsem slyšel, tak se tým ustálí až po prvních zápasech v sezoně," sdělil serveru Právo.

Hned v prvním utkání ho čeká velká klasika. Montreal jede do Toronta a střetnou se slavné týmy, které stály u zrodu celé soutěže. Ne nadarmo sehrají zahajovací zápas nového ročníku.

Jen na jedno si fanoušci budou muset zvykat. Jiří Sekáč nebude mít na zádech číslo 64, ale 26. Ale nedá se říci, že by to bylo v Montrealu nějaké bezvýznamné číslo.

Dlouhých osm let v mezidobí 1971-1978 ho nosila klubová ikona, srdcař a bijec Pierre Bouchard, který nikdy nešel pro ránu daleko a publikum ho milovalo.

Když v roce 1986 vyhráli Habs svůj předposlední Stanley Cup, válel v červenomodrém dresu legendární střelec Mats Näslund. O pár let později pak přinesla "šestadvacítka" věhlas i Martinovi Ručinskému. Ten ho nosil 7 let a za Canadiens v tomto dresu nasázel 135 gólů.

Teď přichází čas Jiřího Sekáče. Je mu teprve 22 let, vše má před sebou, talent také. Tak hodně štěstí!

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jiří Sekáč (hokejista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy