Extraliga 11. kolo: Na Spartě padlo 13 gólů, Litvínov poprvé prohrál

Praha - Parádní podívanou měli v 11. kole extraligy diváci v pražských Holešovicích, kde Sparta přestřílela 7:6 Vítkovice. Také po dnešku povede extraligovou tabulku Třinec, který jasně porazil Slavii 4:0. Poslední neporažený tým - Litvínov - přišel o svou sérii, protože padl s Libercem.

První prohra Litvínova v ročníku znamená, že Třinec má v čele ligy už šestibodový náskok právě před Chemiky, kteří se ovšem mohou pochlubit dvěma zápasy k dobru a druhou nejlepší obranou.

Událostí kola byla branková smršť mezi Spartou a Vítkovicemi, kterou holešovická aréna nepamatuje více jak čtyři roky.

Přestřelka v Holešovicích, Třinec jasně v čele

Že je hokej hra, ve které padá hodně branek, není žádné tajemství. Co se ale dělo dnes na Spartě zase tak často k vidění není. Třináct gólů! Parádní přestřelku s Vítkovicemi nakonec domácí vyhráli 7:6 a jsou na třetím místě extraligové tabulky.

Pořádný mazec to byl především v posledním dějství, ve kterém se střelci prosadili hned šestkrát. Rozhodující branku vsítil sparťanský veterán Jaroslav Hlinka. Bodově si polepšil také další zkušený borec v rudém dresu - Tomáš Rolinek (2+2)

Zastříleli si také Oceláři, i když nutno podotknout že o mnoho skromněji. V domácím duelu se Slavií jasně dominovali a první místo ligy si pojistili výsledkem 4:0. Na ledě nové Werk Arény byl nejvíce vidět forvard Daniel Rákos (2+1).

Litvínov přišel o neporazitelnost, Pardubice vyhrály i ve Varech

Posledním týmem, který se v tomto ročníku extraligy mohl chlubit vizitkou neporazitelnosti, byl Litvínov. O tuto čest Chemici přišli na domácím ledě s Libercem, který překvapivě triumfoval 4:1. Premiéra se tak novému kouči Severočechů Rostislavu Čadovi velmi povedla.

Vstup svému trenérovi do úřadu velmi ulehčil Martin Bakoš, autor dvou branek v litvínovské síti. Domácím tak skončila parádní série osmi výher v řadě, díky které jsou stále na druhém místě tabulky.

Dobrou formu potvrdily Pardubice. Východočeši odvážejí všechny tři body z Karlových Varů, které sice vedly 2:1, ale nakonec na město perníku nestačily v poměru 2:4. Závěr utkání byl hodně nervózní, což bylo vidět jak na počtu potyček, tak trestných minut.

Olomouc zaskočila Plzeň, Kometa podruhé vyhrála

První body z venkovního ledu má na svém kontě Olomouc, která vyhrála v oslabené Plzni. Domácí dávali branky pouze v první třetině a to na bojovně hrající Hanáky nestačilo. Dvěma body přispěk k výhře hostí také veterán Pavel Patera (1+1).

Teprve druhou výhru v novém ročníku má za sebou brněnská Kometa. Finalista posledního play-off zvítězil po samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi a má na kontě devět bodů. Rozhodující nájezd zavěsil František Ptáček.

Celé dvě třetiny neviděli v Hradci Králové fanoušci branku. Hokejisté se začali prosazovat až v posledním dějství, ale zato padlo hned pět gólů. Domácí nakonec porazili mistrovský Zlín 3:2 a upevnili si pozici v první pětce. Berani jsou stále poslední.

Konečné výsledky 11. kola extraligy:

Oceláři Třinec - Slavia Praha 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)Branky: 22. Rákos, 28. Rákos (Kreps, Dravecký), 43. Orsava (Rákos), 53. Polanský (Adamský, Irgl)

Energie Karlovy Vary - Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)Branky: 16. Skuhravý (Kverka, D. Hruška), 30. Hruška R. (Deyl) – 11. Sýkora (Gregorc, Benák), 32. Nahodil (Benák, Tybor), 36. Kaut (Mojžíš, Endál), 59. Čáslava

Sparta Praha - Vítkovice 7:6 (2:3, 2:0, 3:3)Branky: 7. Buchtele (Piskáček, Přibyl), 8. Pech (Kumstát, Rolinek), 22. Přibyl (Buchtele, Hlinka), 38. Rolinek (Barinka, Polášek), 48. Rolinek (Pech, Ďaloga), 55. Pech (Rolinek), 58. Hlinka (Buchtele) – 15. Vandas (Němec), 16. Hlinka (Zíb, Vandas), 19. Huna (Svačina), 42. Vandas (Roman, Svačina), 51. Roman, 58. Šedivý (Burger, Húževka)

Litvínov - Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)Branky: 45. Martynek (Pavlík) - 2. Víšek, 20. Bakoš (Bartek), 24. Bakoš (Vitásek), 35. Urban (Dlouhý) Hradec Králové - Zlín 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)Branky: 44. Slovák (Dej), 50. Dej (Kukumberg, Skokan), 55. Mertl (Kudrna, Slovák) – 55. Veselý, 60. Marušák (Leška, Čajánek)
Plzeň - Olomouc 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)Branky: 5. Kratěna (trestné střílení), 10. T. Sýkora (Johnson, Balej) – 6. Hrňa (Ondrušek, Škůrek), 22. Patera (Buc, Skrbek), 32. Dlouhý, 50. Zuzin (Patera), 57. Kucharczyk (Marosz)
Mladá Boleslav - Kometa Brno 3:4 po samostatných nájezdech (3:3, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)Branky: 2. Stříteský (Klimenta, Mikulík), 7. Mikulík (Stříteský), 19. Hruška (Pacovský, Mikulík) – 6. Němec (Kempný), 6. Vondráček (Burian, Koreis), 10. Čermák (Svoboda), rozhodující nájezd Ptáček
Kanadské bodování:
15 bodů (7+8): Tybor (Pardubice)13 bodů (6+7): Irgl (Třinec)12 bodů (7+5): Mertl (Hradec), 12 bodů (4+8): Kudrna (Hradec), 12 bodů (3+9): Rác (Olomouc), 12 bodů (3+9): Bednář (Slavia) Tabulka
POŘADÍ
KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY
1. Třinec
11 40:14
28 2.
Litvínov 9
32:15 22
3. Sparta 11 38:25
21
4.
Pardubice 11
30:24 21
5. Hradec
11 27:24
20
6. K. Vary 12
26:33 15
7. Liberec
11 28:31 14
8.
Slavia 10
23:29 14
9. Boleslav
11 30:37
14
10.
Plzeň 10 26:22 13
11. Olomouc
11 30:34
13 12.
Vítkovice 10
31:41 12
13. Kometa 10 20:39
9
14.
Zlín 10
20:33 6

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

včera

USA potrestají Írán za víkendový útok. Od spojenců čekají stejnou reakci

Bílý dům ve středu v noci oznámil, že jako reakci na víkendový letecký útok Íránu na Izrael uvalí na Írán nové sankce a očekává podobné kroky od svých spojenců. Informaci přinesla agentura  AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy