Extraliga 12. kolo: Oceláři smázli Zlín, Kometa nadělila Slavii sedmičku

Zlín - Také 12. kolo potvrdilo hororovou sezónu pro mistrovský Zlín, se kterým si lehce poradil vedoucí Třinec. Mizernou první pětinu základní části prožívají také Vítkovice, které nestačily ani na nováčka z Boleslavi v poměru 1:4. Výhrou 7:1 nad Slavií by se ráda nakopla tápající Kometa. Litvínov loupil na Spartě.

Další kolo extraligy pouze potvrdilo jasnou dominanci Třince, který vede soutěž před Litvínovem o šest bodů, a nekončící noční můru jasně posledního Zlína, který ztrácí na třináctou Kometu také šest bodů.

Další brankovou nálož obdržela Slavia, která má z posledních třech duelů hrozivé skóre 2:16. To je záležitost, která jde na ruku sešívaným fanouškům, kteří stále nepřenesli přes srdce angažování trenéra Lubiny.

Vítkovice prohrály pošesté v řadě, Sýkora získal Pardubicím tři body

Pět proher v řadě, naposledy 7:6 na Spartě, odsoudilo Vítkovice až na dvanácté místo extraligové tabulky se stejným počtem bodů. O mnoho lépe na tom před 12. kolem nebyla ani Mladá Boleslav, která z posledních pěti duelů vyhrála jediný.

Ve vzájemném utkání se k lepším zítřkům odrazili Bruslaři. Boleslav nasázela Vítkovicím ve druhé třetině tři branky a v podstatě rozhodla o zápase. Domácí se nemohli prosadit v koncovce, branka Michaela Vandase byla málo. Vítkovická mizérie pokračuje prohrou 1:4.

Žádná sláva to není ani mezi Indiány. Plzeň prohrála 2:3 v Pardubicích a nevybočila z nevyrovnaných výkonů. Osud zápasu rozlouskl v čase 58:47 Petr Sýkora, který využil pas Tybora, všem ujel, a uklidil puk mezi betony Machovského.

Zlín stále tápe, Kometa zabrala

Kdo by to řekl, že Zlín bude v této části sezóny nastupovat proti Třinci jako poslední celek ligy. Nicméně je to fakt a proti vedoucím Ocelářům Berany nečekalo nic jednoduchého, což se v konečném výsledku 0:4 nakonec potvrdilo.

Třinec se ujal vedení po pohledné kombinaci Linharta, Krepse a zakončujícího Rufera. Na 2:0 zvýšil po hrubici Marušáka Martin Adamský. Góly Orsavy a Irgla ve třetí periodě už pouze potvrdily zmar úřadujících mistrů, kteří se ze svých herních a výsledkových problémů ne a ne probudit.

Zato Třinec jede. Šampiónům z roku 2011 se hodně daří v oslabení. Ve dvanácti zápasech v nich vsítili už osm branek!

Souputník Zlína z posledního finále play-off a také ze spodku tabulky zabral. Kometa doma jasně převálcovala Slavii 7:1 také díky dvěma brankám obrozeného střelce Petra Tona a doufá v lepší zítřky. Čisté konto Marku Čiliakovi pokazil Jindřich Barák.

Francouz vychytal Spartu, kterou přeskočil Hradec

Zeď jménem Pavel Francouz zničila veškeré šance domácí Sparty na vstřelení branky a Litvínov tak v Holešovicích triumfoval díky zásahu Písaříka 1:0. Křídlo čtvrté litvínovské formace využilo nepřehlednou situaci před gólmanem Novotným. Závěrečná power-play domácím k bodům nepomohla.

Chemici jsou tak stále druzí před Pardubicemi a právě pražskou Spartou.

Pevnou pozici v elitní šestce si chtěl Hradec uhájit i na ledě Olomouce a začal dobře. V přesilové hře vypálil Vydarený, jehož střelu tečoval Kudrna. Mora ale zásahy Cibáka a Hrňy z trestného střílení výsledek otočila. Opět dorovnal hradecký Dávid Skokan.

O třech bodech pro Hradec nakonec rozhodl Kukumberg a na 4:2 dovršil skóre do prázdné branky Tomáš Knotek.

Konečné výsledky 12. kola extraligy:

Vítkovice - Mladá Boleslav 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)Branky: 48. Vandas (Šenkeřík, Hlinka) – 22. Pacovský, 24. Jarůšek (Klimenta), 40. Trška (Výborný, Robar), 53. Musil (Látal)

Zlín - Oceláři Třinec 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)Branky: 28. Rufer (Linhart, Kreps), 31. Adamský, 41. Orsava (Adamský, Galvas), 57. Irgl (Polanský, Nosek)

Kometa Brno - Slavia Praha 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)Branky: 5. Koreis (T. Vondráček, Burian), 14. Wasserbauer, 29. Ton (J. Hruška), 30. Ptáček (Kempný, V. Němec), 43. Ton, 51. Kusko (Wasserbauer, Mrázek), 59. Kempný (T. Vondráček) – 56. Barák (T. Doležal)

Pardubice - Plzeň 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)Branky: 2. Havlík (Nahodil, Benák), 38. Endál (Ščotka), 59. Sýkora (Tybor) – 18. Dvořák (Johnson, Sýkora), 51. Sýkora (Dvořák, Kubka)

Sparta Praha - Litvínov 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)Branky: 16. Písařík (Piroš, Jurčík)

Olomouc - Hradec Králové 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)Branky: 27. Cibák (Marosz, Kucharczyk), 33. Hrňa – 18. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 40. Skokan (Pláněk, Dej), 57. Kukumberg (Dietz, Dej) 60. Knotek (Dej, Kukumberg)

Kanadské bodování:16 bodů (7+9): Tybor (Pardubice)14 bodů (7+7): Irgl (Třinec), 13 bodů (5+8): Kudrna (Hradec)12 bodů (7+5): Mertl (Hradec), 12 bodů (3+9): Rác (Olomouc), 12 bodů (3+9): Bednář (Slavia), 12 bodů (8+4): Adamský (Třinec), 12 Bodů (5+7): Nahodil (Pardubice)

Tabulka

POŘADÍ KLUB ZÁPASY SKÓRE
BODY
1.
Třinec 12
44:14 31
2. Litvínov
10 33:15
25
3. Pardubice 12
33:26 24
4. Hradec
12 31:26 23
5.
Sparta 12
38:26 21
6. Boleslav
12 34:38
17
7.
K. Vary 12 26:33 15
8. Liberec
11 28:31
14 9.
Slavia 11
24:36 14
10. Plzeň 11 28:25
13
11.
Olomouc 12
32:38 13
12. Vítkovice
11 32:45
12
13. Kometa 11
27:40 12
14. Zlín
11 20:37 6

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Vítkovice Zdeněk Kubica (hokejista)

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy