Sekáč se poprvé trefil v NHL! Bodovali také Plekanec, Krejčí a Hertl

Montreal - Dalších sedm utkání zámořské NHL přineslo velkou radost Jiřímu Sekáčovi, který se poprvé trefil za Montreal, který porazil 6:4 Boston. Za Bruins dvakrát asistoval David Krejčí, v dresu Canadiens má stejnou porci nahrávek Tomáš Plekanec. Jeho jmenovec Hertl zajistil alespoň bod San Jose na ledě Islanders.

Je to utkání, ve kterém panuje jedna z největších rivalit v rámci kanadsko-americké NHL. Pro českého fanouška je dalším kořením účast hned tří hráčů. Mezi Montrealem a Bostonem to prostě vždycky jiskří.

V noci na dnešek byl ve vzájemném utkání úspěšnější kanadský celek, který přehrál Bruins 6:4 také díky premiérové brance Jiřího Sekáče v NHL, který využil odraženého puku a bezpečně zavěsil za záda bezmocného Raska.

Výhru Montrealu, který odčinil předchozí debakl s Tampou (1:7), podpořil dvěma asistencemi Tomáš Plekanec, lídr bodování českých hráčů. Dva body (0+2) má nově také centr Bostonu David Krejčí.

Psali jsme:
NHL: Boston na ledě Detroitu konečně porazil smůlu
 

Druhou branku v ročníku zaznamenal Tomáš Hertl, který vystřelil San Jose prodloužení v New Yorku s místními Islanders. Konečnou výhru ale brali domácí, v penaltové loterii rozhodl John Tavares.

Borci z New Jersey sice triumfovali v úvodních třech utkáních sezóny, ale v tom čtvrtém dostali výprask ve Washingtonu 2:6. Jasnou záležitost pro domácí odstartoval už v 1. minutě Ovečkin, v novém ročníku už pětigólový.

Konečné výsledky zápasů NHL za 16. 10. 2014:

Pittsburgh - Dallas 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)Branky: 3. Crosby (Malkin, Kunitz), 8. Kunitz (Letang, Hornqvist) – 27. Roussel (Fiddler, Goligoski), 58. Jamie Benn (Daley, Spezza), 60. Seguin 

NY Islanders - San Jose 4:3 po samostatných nájezdech (0:0, 1:2, 2:1, 0:0, 1:0)Branky: 25. Leddy (Tavares, Okposo), 46. Okposo (Nielsen, Tavares), 49. Bailey (Clutterbuck, Cizikas), rozhodující nájezd Tavares – 22. Burns (Pavelski, Mueller), 30. Marleau (Burns, Thornton), 52. Hertl (Demers, Irwin)

NY Rangers - Carolina 2:1 po samostatných nájezdech (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)Branky: 50. Brassard (Zuccarello, Garardi), rozhodující nájezd Nash – 37. Terry (Murphy, Gleason)

Washington - New Jersey 6:2 (2:2, 1:0, 3:0)Branky: 1. Ovečkin (Brouwer, Orpik), 12. Brown (Green, Orpik), 27. Johansson (Laich, Green), 41. Backstrom (Niskanen, Brouwer), 44. Ward, 49. Burakovsky (Kuzněcov, Niskanen) – 11. Severson (Zajac, Cammalleri), 17. Severson (Clowe, Henrique)

Montreal - Boston 6:4 (1:1, 3:2, 2:1)Branky: 12. Pacioretty (Desharnais, Gallagher), 28. Gallagher (Desharnais, Pacioretty), 39. Sekáč (Tinordi, Bourque), 40. Parenteau (Plekanec, Jemelin), 48. Gallagher (Pacioretty, Jemelin), 60. Parenteau (Galčenjuk, Plekanec) – 10. Chára (Krejčí, Lucic), 29. Soderberg (Kelly, Eriksson), 32. Eriksson (Krug, Kelly), 55. Gagne (Lucic, Krejčí)

Ottawa - Colorado 5:3 (1:3, 1:0, 3:0)Branky: 12. Smith (Lazar), 27. Legwand (Karlsson, Turris), 49. Ryan (Ceci), 52. McArthur (Stone), 59. Neil (Legwand) – 2. Tanguay (MacKinnon, Briere), 10. Mitchell, 18. Landeskog (MacKinnon, O´Reilly)

Los Angeles - St. Louis 1:0 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0)Branky: rozhodující nájezd Carter

Kanadské bodování:

10 bodů (3+7): Tavares (Islanders)8 bodů (7+1): Nash (Rangers)7 bodů (3+4): Hedman (Tampa), 7 bodů (4+3): Nelson (Islanders), Crosby (Pittsburgh), 7 bodů (4+3): Plekanec (Montreal) , 7 bodů (5+2): Simmonds (Philadelphia), 7 bodů (2+5): Okposo (Islanders)4 body (3+1): Tlustý (Carolina), 4 body (2+2): Hudler (Calgary), 4 body (1+3): Voráček (Philadelphia)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL David Krejčí Jiří Sekáč (hokejista)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 11 hodinami

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy