Česká kolonie z New Jersey porazila Columbus, Hertl skóroval proti Islanders

Newark - Bodově plodné bylo české trio ve službách New Jersey. Dva body (1+1) má nově na kontě Marek Židlický, asistencí se přidali Jaromír Jágr a Patrik Eliáš. Góly stříleli také další Češi - Ondřej Palát, Jiří Tlustý a po delší době také Tomáš Hertl, jehož San Jose zdolalo Islanders. Nulu uhájil proti Rangers brankář Winnipegu Ondřej Pavelec.

Do listopadového programu vstoupili vítězně hráči New Jersey, které triumfovalo 3:2 nad Columbusem. U všech branek domácích byli čeští hráči. Na vedoucí branku Skilleho odpovídal Marek Židlický, který ukrytou střelou využil přesilovou hru. Český bek byl i u druhého vyrovnání Devils, spolu s Jaromírem Jágrem asistoval u trefy Henriqueho.

Vývoj utkání přetáhl tým z Newarku na svou stranu v 51. minutě. Bryce Salvador chytře nahrál Adamu Larssonovi a ten propálil gólmana Forsberga. Bod si u vítězné branky připsal také Patrik Eliáš. Devils se aktuálně vyhřívají na druhém místě Metropolitní divize.

Svou teprve třetí branku v ročníku vsítil pohotovou střelou Tomáš Hertl. Forvard San Jose v první třetině vyrovnával proti Islanders na 1:1 a zahájil tak obrat, který v posledním dějství korunovali Logan Couture a James Sheppard. Hertlovi se ale jinak příliš nedaří, zatím má pouhé čtyři body (3+1).

Lépe je na tom jiný český mladík. Ondřej Palát gólem přispěl k výhře Tampy nad Washingtonem 4:3 a v kanadském bodování je na slušných osmi bodech (4+4). Daří se i celé Tampě, která bodově srovnala vedoucí celek Atlantické divize - Plekancův Montreal.

Osmkrát a dost! Řekli si v Carolině a poprvé v nové sezoně zvítězili. Jejich obětí se stala Arizona i s trojicí Erat, Hanzal a Zbyněk Michálek v sestavě. Bodově si polepšil ale pouze jejich krajan v dresu Hurricanes. Jiří Tlustý trefil šestou branku ročníku a bezpečně vede bodování svého mužstva.

Dalším bodem vylepšil své konto Jakub Voráček a s šestnácti zápisy (3+13) si lebedí na druhém místě celkového bodování ligy. Jeho Philadelphia ovšem podruhé za sebou prohrála, nestačila poměrem 1:2 na Floridu.

Už osmnáct bodů (7+11) má vedoucí muž kanadského bodování Sidney Crosby z Pittsburghu, který triumfoval nad slabým Buffalem 5:0. Kapitán Tučňáků zaznamenal tři asistence a jeho tým nabírá pořádnou formu. Z posledních čtyř duelů má plný počet osmi bodů a skóre 19:3!

Téměř rok trvalo, než Ondřej Pavelec opět uhájil čisté konto. Stalo se tak v utkání jeho Winnipegu ve slavné Madison Square Garden, kde hraje svá domácí utkání New York Rangers. Pavelec pochytal 38 střeleckých pokusů soupeře a inkasoval pouze v nájezdech. Jets zvítězili díky povedené penaltě Evandera Kanea.

Konečné výsledky zápasů NHL za 2. 11. 2014:

Florida - Philadelphia 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)Branky: 10. Mitchell (Jokinen, Boyes), 56. Ekblad (Cambell, Hayes) – 60. Lecavalier (Voráček)

Boston - Ottawa 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)Branky: 19. Marchand (Bergeron), 32. Fraser (Eriksson, Soderberg), 33. Fraser (Soderberg, Trotman), 42. Seidenberg – 20. Stone, 56. Zibanajed (Chiasson)

NY Rangers - Winnipeg 0:1 po samostatných nájezdech (0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)Branky: rozhodující nájezd Kane

Tampa Bay - Washington 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)Branky: 7. Callahan (Boyle), 30. Palát (Kučerov, Johnson), 33. Kučerov (Brewer, Johnson), 43. Garrison (Stamkos) – 13. Johansson (Ovečkin, Kuzněcov), 23. Fehr (Chimera, Carlson), 40. Brouwer (Johansson, Backström)

New Jersey - Columbus 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)Branky: 25. Židlický (Ryder, Severson), 49. Henrique (Jágr, Židlický), 51. Larsson (Salvador, Eliáš) – 2. Skille (Gibbons, Foligno), 33. Foligno (Johnson, Gibbons)

Toronto - Chicago 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)Branky: 15. Kadri (Winnik, Kessel), 26. van Riemsdyk, 43. Holland (Komarov) – 17. Richards (Seabrook, Saad), 25. Seabrook (Kane)

Pittsburgh - Buffalo 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)Branky: 5. Kunitz (Hörnqvist, Crosby), 32. Comeau (Malkin, Dupuis), 37. Hörnqvist (Kunitz, Malkin), 43. Kunitz (Letang, Crosby), 54. Malkin (Crosby, Ehrhoff)

Carolina - Arizona 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)Branky: 4. Lindholm (Bellemore, Gerbe), 18. Lindholm (Nash, Faulk), 36. Tlustý (E. Staal, Faulk)

St. Louis - Colorado 3:2 po samostatných nájezdech (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 1:0)Branky: 17. Tarasenko (Steen, Jackman), 41. Tarasenko (Pietrangelo), rozhodující nájezd Lindström – 43. O'Reilly (Mackinnon, Johnson), 46. Mackinnon (Johnson, O'Reilly)

Minnesota - Dallas 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)Branky: 25. Granlund, 34. Dumba (Pominville, Parise), 40. Vanek (Parise, Koivu), 46. Niederreiter (Suter, Coyle) – 34. Fiddler (Oleksiak)

Edmonton - Vancouver 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)Branky: 13. Eberle (Hall, Marinčin), 38. Perron (Draisaitl, Ference) – 20. Sbisa (Higgins, Bonino), 37. Vey (Dorsett, Higgins), 45. Dorsett

San Jose - NY Islanders 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)Branky: 11. Hertl (Wingels, Nieto), 52. Couture (Braun, Vlasic), 56. Sheppard (Burish, Desjardins) – 9. Okposo (Boychuk, Leddy)

Kanadské bodování:18 bodů (7+11): Crosby (Pittsburgh)16 bodů (3+13): Voráček (Philadelphia)15 bodů (7+8): Seguin (Dallas)15 bodů (5+10): Malkin (Pittsburgh)11 bodů (5+6): Vrbata (Vancouver)9 bodů (5+4): Plekanec (Montreal)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Marek Židlický Patrik Eliáš

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních, oznámil Šojgu

Podle ruského ministra obrany Sergeje Šojgua letos ruská armáda dobyla na Ukrajině území o rozloze 547 kilometrů čtverečních. Tvrdí také, že ukrajinské jednotky ustupují po celé délce fronty. Tato prohlášení ale nelze ověřit.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy