Extraliga 25. kolo: Třinec výhrou nad loňským mistrem pojistil vedení tabulky, Litvínov je o bod druhý

Třinec - Domácí aktuální lídr tabulky pohostil loňského šampiona Zlín. Zlín duel nezvládl a opět se propadl na poslední příčku, zatímco vedoucí Třinec si upevnil první pozici. Litvínov zabojoval a díky výhře nad Spartou si udržel ztrátu pouhého bodu, který je dělí od dorovnání Třince.

Pátek je opět zde a spolu s ním přichází další kolo nejvyšší české hokejové soutěže. Dnešní kolo nese číslovku dvacet pět a boje o první pozice jsou vyhrocené na maximální úroveň. Třinec a Litvínov stále bojují o první pozici v žebříčku.

Oba týmy od sebe dělí jediný bod. Každá bodová ztráta tak bude jakýkoliv výběr mrzet a toho jsou si hráči dobře vědomi.

Třinec měl doma šanci na zisk tří bodů, o které musel bojovat s loňským šampionem ze Zlína. Zlín se ale stále trápí a před dnešním utkáním se dělil o poslední místo s Litvínovem.

Přes silnou motivaci, která měla Třinec hnát kupředu, se ale po první minutě zdálo, že Oceláři důvod k výhře nemají, protože již po dvaačtyřiceti sekundách inkasovali první gól.

Zlínský útočník Ondřej Veselý propálil Hrubce a daroval tak Zlínu silnou motivační injekci.

Třinec byl po rychlém inkasu jak v křeči a ne a ne se vrátit do zápasu. Z agonie musel Oceláře vyvést až po deseti minutách hry domácí Adamský, který srovnal skóre.

Ve druhé Třetine se už domácí ukázali jako silnější tým a hostům vsítili do brány dva góly, sice sami jednou inkasovali, ale jednogólové vedení jim zajišťovalo jistotu na ledě.

Ve třetí třetině opět Třinec ukázal, že závěry zápasu zvládá na jedničku a svým soupeřům nelítostně nasázel tři góly.

Zápas tak skončil skórem 6:2 pro domácí Třinec a ten si tak splnil úkol - udržet vedení v tabulce.

Litvínov šlape Třinci na paty 

Kromě Třince má na první místo spadeno i aktuálně druhý tým, Litvínov. Litvínov dnes dostal stejný úkol jako Třinec - neprohrát.

Domácí měli dnes ale statisticky těžší úkol, než konkurent Třinec, protože litvínovským sokem byla třetí Sparta. Sparta se dnes mohla dostat na rozdíl jediného bodu za druhý domácí Litvínov a hodně si tak zkrátit cestu k vytoužené druhé pozici.

Litvínov se ale nenechal vystrašit a domácí půdu opanoval. Po první třetině sice o gól prohrával, ale v následujících dvou třetinách si vedení vybojoval pro sebe. 

Výsledkem bylo šest gólů, které domácí Spartě darovali na cestu domů. Sparta nicméně bojovala neméně urputně a předváděla nádherný hokej, jen v koncovce byla nepřesná.

Litvínov se tak udržel na druhé pozici a kontroluje si jednobodový odstup od prvního Třince.

Výsledky 22. kola extraligy:

Litvínov - Sparta 6:3 (0:1, 3:2, 3:0)Branky a nahrávky: 26. Kubát (Hübl), 37. Ručinský (Hübl), 40. Petružálek (Hübl), 51. R. Hanzl (Petružálek), 60. Hübl (Ručinský), 60. Hübl (Francouz) - 18. Réway (J. Hlinka), 22. Sabolič (Pech), 38. Klimek (K. Pilař)Třinec - Zlín 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)Branky a nahrávky: 11. Adamský (Polanský), 28. Roth (Klepiš), 40. Klepiš (Polanský), 53. Dravecký (M. Doudera), 55. Rufer (Žejdl), 56. Roth (Rákos) - 1. O. Veselý (Čajánek), 33. Žižka (Čajánek)Plzeň - Pardubice 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)Branky a nahrávky: 1. Johnson (Jeřábek), 15. Mozík (Simon), 38. Lev (Kadlec), 50. Indrák (Lev), 54. Simon (Schleiss) - 47. Čáslava (T. Zohorna)Mladá Boleslav - Vítkovice 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)Branky a nahrávky: 32. Musil (D. Výborný), 53. Kubica (Pacovský), 56. Musil (Mikulík) - 9. Vandas (Zíb), 26. Roman (Svačina), 49. Húževka (Kolář), 50. Kolouch (Svačina), 60. T. Svoboda (Olesz)

Hradec Králové - Olomouc 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)Branky a nahrávky: 23. Šimánek (Mertl) - 5. Matai (Patera), 38. Marosz (Rác), 50. J. Knotek (Řípa), 60. Herman

Karlovy Vary - Liberec 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)Branky a nahrávky: 4. Balán (Bičánek), 32. Duda (D. Hruška), 36. R. Hruška (Duda), 53. R. Hruška (D. Hruška), 60. Duda (Skuhravý) - 42. Vampola (Výtisk), 44. Valský (Filippi), 51. Bartek (Urban)

Kanadské bodování:30 bodů (12+18): Viktor Hübl (Litvínov)26 bodů (13+13): Mert (Hradec Králové)26 bodů (9+17): Martin Ručinský (Litvínov)

Tablulka

POŘADÍ KLUB
ZÁPASY SKÓRE BODY 1.
Třinec 25
88:47 54
2. Lítvínov 25 82:57
53
3.
Sparta 25 82:60 46
4. Kometa Brno
24 71:70
41 5. Hr. Králové 25
66:65 40
6. Pardubice 24 68:74 36
7.
Plzeň 25
64:58 35 8. Olomouc
24 69:72
32
9. Ml. Boleslav 25 77:79 35
10. Liberec
25 66:71 31 11.
Karlovy Vary 25
57:73 31
12. Slavia 23 48:72
29
13.
Vítkovice 25 62:83 28
14. Zlín
25 64:86
25

 

Související

Hokejisté HC Oceláři Třinec

Dynastie srovnatelná se Vsetínem. Třinec vyhrál čtvrtý extraligový titul v řadě za sebou

V pátek hokejisté Třince ukončili jubilejní 30. sezónu Tipsport Extraligy, kterou po roce opět ovládli. Navzdory tomu, že od začátku sezóny už je netrénuje strůjce předešlých úspěchů Václav Varaďa, ale bývalý kouč Olomouce Zdeněk Moták. Tomu se podařilo navázat a ziskem čtvrtého titulu v řadě se postaral o to, že třinecká dynastie může být srovnávána s tou vsetínskou z 90. let. O vítězný gól v šestém finálovém zápase s Hradcem Králové se postaral téměř tři minuty před koncem Libor Hudáček. 
Hokej, ilustrační foto

Hokejové mistry z Třince povede od nové sezóny Moták, potvrdil samotný klub

Bylo to dosud veřejným tajemstvím, že poté, co po mistrovské sezóně v hokejovém Třinci skončil kouč Václav Varaďa, nahradí tohoto veleúspěšného stratéga po pěti letech Zdeněk Moták. Ten v nedávbbno skončivší sezóně 2021/22 vedl Olomouc společně v tandemu s Janem Tomajkem. Nyní třinecký klub konečně oficiálně potvrdil, že se Moták skutečně stává hlavním koučem Třince, jemuž bude pomáhat coby asistent Vladimír Országh.

Více souvisejících

HC Oceláři Třinec extraliga, hokej ČR HC Litvínov

Aktuálně se děje

před 23 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Orbán: Maďarské tajné služby mají informace o atentátu na Fica

Maďarské tajné služby jsou v neustálém kontaktu se slovenskými tajnými službami, jakož i se službami jiných zemí, například v rámci sítě evropských zemí či členských zemí NATO. Maďarsko tak má informace o tom, co se stalo při atentátu na předsedu slovenské vlády Roberta Fica.

před 1 hodinou

Jiřina Ekrt Jirušková

Jak se chovají Češi na dovolené? Rádi si připlatí za luxusnější služby, říká manažerka cestovky

V posledních letech je vidět rostoucí zájem o nákup dovolených mezi seniory. Meziročně se zdvojnásobil počet lidí ve věku nad 70 let, kteří si objednali letní zájezd. Obecně pak platí, že v České republice roste zájem o dovolené a zájem nesnížily ani vyšší životní náklady. Loňské predikce ekonomů, kteří vyhrožovaly propadem zájmu o dovolené se nenaplnil, zájezdy se kupují vesele dál. Češi si naopak rádi připlatí za luxusnější dovolenkové zážitky, ať už jde o dopravu letadlem či all inclusive služby, říká v rozhovoru PR managerka Invia.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izrael, ilustrační foto

Uznání Palestiny bude mít "vážné důsledky", varuje Izrael

Rozhodnutí vlád Irska, Norska a Španělska uznat palestinský stát bude mít "vážné důsledky" pro jejich vztahy s Izraelem. Po předvolání jejich velvyslanců to ve čtvrtek oznámilo izraelské ministerstvo zahraničních věcí, informuje agentura AP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Oslo

Pohár trpělivosti přetekl. Norsko uzavře hranice Rusům

Norská vláda od 29. května zavede dodatečná omezení vstupu pro občany Ruska, kteří cestují do Norska za turistikou nebo "jinými nepodstatnými účely". Informace byla zveřejněna ve středu na webových stránkách kabinetu, jak uvádí agentura Reuters.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu

Den D se blíží. O osudu Pásma Gazy se rozhodne už v pátek

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) oznámil, že v pátek 24. května v 15:00 SELČ vydá rozhodnutí o žádosti Jihoafrické republiky (JAR) nařídit Izraeli zastavení vojenské operace v Pásmu Gazy, včetně města Rafah na jihu této palestinské enklávy. Informaci přinesla agentura AFP.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Počasí

Počasí: V Česku udeří silné bouřky, varovali meteorologové

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Ilustrační foto

Ptačí chřipka se dál šíří na lidi. Austrálie hlásí první případ, USA druhý

Ve Spojených státech byl od konce března potvrzen druhý případ ptačí chřipky u člověka po kontaktu s infikovanými dojnicemi. Oznámilo to ve středu americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), píše agentura Reuters. V Austrálii potvrdili první případ přenosu subtypu viru ptačí chřipky A(H5N1) na člověka. Došlo k němu v nejmenším a nejhustěji obydleném státě Viktorie, informovala ve středu televize ABC News

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Nehoda autobusu MHD v Praze. Dvanáct zraněných, vyhlášen traumaplán

K vážné nehodě autobusu městské hromadné dopravy došlo ve čtvrtek ráno v Praze. Několik lidí utrpělo zranění při srážce autobusu s nákladním autem. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému, vyhlášen byl traumaplán prvního stupně. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy