Sekáč měl v NHL poprvé dvougólový večer! Trefil se i Fleischmann

Montreal - Vysoká výhra Montrealu nad Los Angeles měla dvougólový přídech pro českého forvarda Jiřího Sekáče. Na první trefu dvaadvacetiletému hráči asistoval Tomáš Plekanec. Triumf a jednu branku slavil také Tomáš Fleischmann z Floridy, která po nájezdech zdolala Detroit.

Parádní souboj vidělo publikum v Montrealu, kam přijel obhájce Stanley Cupu z Los Angeles. Hosté sice Habs výrazně přestříleli, ale paradoxně podlehli vysoko 2:6. Výrazný podíl na tom má gólman domácích Cary Price a také střelec dvou branek Jiří Sekáč.

Pro kladenského odchovance se jednalo o vůbec první dvougólový večer v jeho premiérové sezoně v NHL a celkově už má dvanáct bodů (6+6). Canadiens aktuálně figurují na čtvrtém místě Východní konference.

"Kings pořád stříleli, měli hodně šancí skórovat, ale my měli v brance výborného Price. To byla důležitá součást našeho dnešního vítězství," řekl na nhl.com Jiří Sekáč.

Psali jsme:
Voráček pečetil triumf Flyers nad Devils, Frolík dvakrát asistoval
 

Sedmá je Florida - jedno z největších překvapení dosavadního průběhu ligy. Panteři dokázali urvat po výsledku 3:2 oba body z ledu Detroitu, které jim v samostatných nájezdech zajistil Vincent Trocheck. V základní hrací době se potřetí v ročníku trefil Tomáš Fleischmann.

Zatím se nečekaně daří i Calgary, které ale naposledy podlehlo 1:3 v Consol Energy Center, kde hraje své zápasy silný Pittsburgh. První hvězdou utkání se stal ofenzivní bek Kris Letang, který už má celkově devatenáct bodů (5+14). Na jedinou trefu Flames asistoval Jiří Hudler.

Konečné výsledky zápasů NHL za 13.  12. 2014:

Pittsburgh - Calgary 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)Branky: 1. Comeau (Malkin, Bortuzzo), 5. Letang (Despres, Spaling), 58. Klinkhammer (Downie) – 13. Gaudreau (Granlund, Hudler)

Montreal - Los Angeles 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)Branky: 9. Sekáč (Subban, Plekanec), 22. Markov (Gonchar, Desharnais), 24. Subban (Weise, Malhotra), 50. Desharnais (Parenteau, Prust), 54. Andrighetto (Bournival, Jemelin), 56. Sekáč – 44. Muzzin (Doughty), 51. Doughty (Toffoli, Richards)

Detroit - Florida 2:3 po samostatných nájezdech (2:2, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)Branky: 6. Sheahan (Dacjuk, Tatar), 20. Nyquist (Zetterberg) – 8. Fleischmann (Bolland, Mitchell), 14. Huberdeau (Bjugstad), rozhodující nájezd Trocheck

Edmonton - Anaheim 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)Branky: 36. Pitlick (Nugent-Hopkins), 53. Petry (Hall, Purcell) – 5. Vatanen (Getzlaf, Bourque), 21. Palmieri (Vatanen, Kesler), 21. Getzlaf (Bourque, Lovejoy), 60. Thompson (Silfverberg, Fowler)

Kanadské bodování:36 bodů (22+14): Seguin (Dallas)35 bodů (15+20): Malkin (Pittsburgh)35 bodů (10+25): Voráček (Philadelphia)35 bodů (9+26): Crosby (Pittsburgh)33 bodů (17+16): Stamkos (Tampa)28 bodů (11+17): Hudler (Calgary)23 bodů (12+11): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jiří Sekáč (hokejista) Montreal Canadiens

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy