Hokejista Balaštík bude ve zbytku letošní sezóny působit v Liberci

Liberec - Novou posilu získal během pondělí hokejový Liberec. Do jeho týmu totiž přichází bývalý útočník Zlína Jaroslav Balaštík. Ten skončil na jihu Moravy počátkem listopadu, nyní tedy bude působit u Bílých tygrů a to minimálně do konce letošní. Informuje o tom Česká tisková kancelář (ČTK).

Právě ČTK oznámil příchod Balaštíka do Liberce hráčům zástupce ze společnosti ALVO Aleš Volek. "Hledání nového angažmá pro Jardu trvalo trošku déle. Liberec je ale pro něj dobrá volba a šance vrátit se do extraligy," řekl.

Hokejista Jaroslav Balaštík, jenž byl třikrát vyhlášen nejlepším střelcem extraligy, byl přítomen na libereckém tréninku už minulý týden a dnes se forvard s vedením severočeského klubu dohodl na spolupráci. V minulosti kromě Zlína působil Balaštík i v Mladé Boleslavi.

Na jihu Moravy pak dokázal tento zkušený hráč získat hned dva ligové tituly. Nejprve v roce 2004 a pak i letos, tedy v roce 2014. Zmíněným nejlepším střelcem extraligy se stal v letech 2003/04, 2004/05 a 2007/08. Letos na podzim opustil Zlín i kvůli špatným výsledkům, kvůli kterým se tento klub hrající své domácí duely na Stadionu Luďka Čajky ocitl na dně ligové tabulky. Vedení klub pak udělalo několik změn a jednou tou změnou byl právě i konec Jaroslava Balaštíka.

"Od příchodu Jaroslava Balaštíka si slibujeme především zvýšení naší produktivity a efektivity v zakončení. Je to zkušený hráč, který se umí gólově prosadit a je velmi platný i v přesilových hrách, jejichž úspěšnost potřebujeme výrazně zlepšit. Jaroslav se momentálně nenachází v nejlepším období své kariéry, ale věřím, že mu změna prostředí prospěje a u Tygrů se znovu nastartuje ke svým obvyklým výkonům a vysoké produktivitě," okomentoval příchod Balaštíka do Liberce Ctibor Jech, generální manažer Severočechů.

Kromě toho, že hrál Balaštík v české extralize, tak taktéž nastupoval i v kanadsko-americké NHL a to konkrétně v letech 2005 a 2006. Tehdy působil v Columbusu, za který nastřílel celkem 13 branek a jednáctkrát přihrál na  gól spoluhráčům. Hrál také ve Finsku a Švédsku. Za českou reprezentaci odehrál dohromady 81 zápasů, během kterých vstřelil 16 branek.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Bílí Tygři Liberec hokej

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy