Češi jako mistři asistencí - Palát s Hanzalem mají tři, Voráček s Kindlem dvě

Tampa Bay - Poslední hrací den před krátkou vánoční přestávkou byl pro české borce v NHL plodný především na nahrávky. Útočníci Ondřej Palát a Martin Hanzal si připsali tři a navíc slavili výhry svých týmů. Vánoční pohodu si mohou v klidu užít i Jakub Voráček a Jakub Kindl - Flyers i Red Wings triumfovali a naši hráči mají po dvou asistencích.

Po dvou prohraných zápasech najela zpět na vítěznou vlnu ambiciózní Tampa. Hokejisté Lightning porazili silný Pittsburgh především zásluhou skvělé souhry dua Tyler Johnson - Ondřej Palát. Americký útočník si pod stromeček nadělil hattrick, na který mu kompletně přihrával český mladíček Palát.

Hned třikrát asistoval také důrazný útočník Arizony Martin Hanzal. Coyotes hladce přehráli Edmonton poměrem 5:1, na čemž měl zásluhu i Hanzalův parťák a jmenovec Erat (1+1). Zápas ale nic nezměnil na tom, že se oba celky topí na dně Západní konference. Arizona má ovšem trochu lepší vyhlídky.

A nyní evergreen sezony - Jakub Voráček. Kladenský odchovanec bodoval ve čtvrtém duelu po sobě, když dvěma asistencemi pomohl Philadelphii k výhře na ledě Minnesoty poměrem 5:2. Český hokejista tak stále vládne bodování ligy, aktuálně má na svém nabouchaném kontě 46 bodů (14+32), o čtyři více než druhý Tyler Seguin z Dallasu.

Psali jsme:
Hudler dvakrát asistoval při výhře nad obhájcem, Crosbyho Tučňáci padli na Floridě
 

Hokejové umění našich krajanů bylo k vidění také v Detroitu, kde nastoupilo Buffalo. Red Wings konečně utnuli nelichotivou sérii šesti porážek v řadě a s Petrem Mrázkem v brance porazili Sabres 6:3. Svou šestou a sedmou asistenci sezony zaznamenal bek Red Wings Jakub Kindl. Dva góly vstřelil jeho slovenský kolega Tomáš Tatar.

Boston postupně vyprázdnil marodku a po nevýrazných výsledcích na venkovních stadionech zabral ve své TD Garden. Po výhře nad Buffalem Bruins v noci na dnešek přehráli 5:3 Nashville. Jednu branku vstřelil také elitní centr týmu David Krejčí, pro kterého to byl jedenáctý bod (4+7) v patnáctém zápase.

Konečné výsledky zápasů NHL za 24. 12. 2014:

Boston - Nashville 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)Branky: 3. Marchand (Bergeron), 10. Krejčí (Krug, Lucic), 26. Eriksson (Bartkowski, Kelly), 31. Marchand (Bergeron, Miller), 60. Eriksson (Bergeron, Kelly) – 8. Wilson (Neal, Ekholm), 12. Jarnkrok (Ekholm, Beck), 47. Beck (Jarnkrok, Weber)

New Jersey - Carolina 1:2 po samostatných nájezdech (1:0, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1)Branky: 14. Gionta (Bernier, Ruutu) – 52. Hainsey (Dwyer, Sekera), rozhodující nájezd Terry

NY Rangers - Washington 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)Branky: 4. Nash (Brassard, Zuccarello), 22. St.Louis (Boyle, Brassard), 46. Nash (Zuccarello), 57. St.Louis (Nash, Stepan) – 46. Kuzněcov (Brower, Carlson), 51. Ovečkin (Carlson, Johanson) 

Minnesota - Philadelphia 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)Branky: 11. Scandella (Spurgeon, Parise), 24. Coyle (Pominville, Suter) – 8. Couturier (Umberger), 10. Giroux (L. Schenn, Voráček), 36. Simmonds (B. Schenn, Streit), 46. Lecavalier (MacDonald, Bellemare), 60. Raffl (Voráček)

Dallas - Toronto 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)Branky: 1. Kadri (van Riemsdyk, Kessel), 27. van Riemsdyk (Kadri), 31. Bozak (Phaneuf, Kessel), 57. Santorelli (van Riemsdyk)

NY Islanders - Montreal 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)Branky: 13. Okposo (Tavares, Višňovský) – 27. Markov (Subban), 32. Gallagher (Gončar, Galchenyuk), 59. Desharnais (Eller, Parenteau)

Detroit - Buffalo 6:3 (1:2, 1:1, 4:0)Branky: 11. Weiss (Kindl, Nyquist), 38. Dekeyser (Jurčo, Glendening), 45. Zetterberg (Dacjuk, Abdelkader), 52. Tatar (Dekeyser, Nyquist), 55. Franzén (Zetterberg, Kindl), 58. Tatar (Smith, Nyquist) – 3. Deslauriers (Stafford), 14. Stewart (Hodgson, Grigorenko), 29. Benoit (Flynn)

Tampa Bay - Pittsburgh 4:3 (2:0, 2:1, 0:2)Branky: 7. Johnson (Kučerov, Palát), 20. Johnson (Palát, Hedman), 21. Kučerov (Carle, Filppula), 23. Johnson (Kučerov, Palát) – 31. Hornqvist (Klinkhammer), 50. Kunitz (Malkin), 59. Letang (Hornqvist, Malkin)

Colorado - St. Louis 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)Branky: 16. Johnson (Duchene, MacKinnon), 19. Redmond (O´Reilly, Landeskog), 26. Tanguay (Iginla, Stuart), 37. O´Reilly (Landeskog, Stuart), 38. Iginla (Mitchell, Tanguay)

Edmonton - Arizona 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)Branky: 7. Schultz (Hunt, Arcobello) – 2. Gagner (Erat, Hanzal), 5. Erat (Murphy, Gagner), 28. Yandle (Doan, Vermette), 45. Gormley (Hanzal, Gagner), 45. Gagner (Gormley, Hanzal)

Chicago - Winnipeg 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)Branky: 33. Hossa (Saad) – 10. Perreault (Frolík, Scheifele), 14. Little (Ladd, Wheeler), 16. Peluso (Slater, Thorburn), 29. Perreault (Byfuglien, Ladd), 56. Wheeler

Kanadské bodování:46 bodů (14+32): Voráček (Philadelphia)42 bodů (25+17): Seguin (Dallas)41 bodů (11+30): Giroux (Philadelphia)41 bodů (16+25): Malkin (Pittsburgh)...33 bodů (13+20): Hudler (Calgary)25 bodů (13+12): Vrbata (Vancouver)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Jakub Voráček Jakub Kindl (hokejista)

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy