Extraliga dohrávka 28. kola: Liberec nakonec udolal Slavii 2:1 na nájezdy

Praha - Pražany provází smůla i nadále, v dnešní dohrávce dvacátého osmého kola podlehli libereckým Bílým tygrům 1:2 na nájezdy. Liberec si tak po čtyřech neúspěších vybojoval vítězné body.

Slavia se aktuálně v extralize velice trápí. Před dnešním zápasem zela na posledním místě tabulky, za předposlední Mladou Boleslaví a právě dnešním sokem Libercem. Vyhraný zápas pro ni mohl znamenat snížení propasti, která oba týmy dělila a činila devět bodů.Liberec byl před dnešním zápasem na děleném třináctém místě a díky dvěma ukořistěným bodům se mohl posunout o dvě příčky výš, na jedenácté místo, nebo dokonce dělené desáté.Pražané začali zápas mnohem lépe než severočeští soupeři. Slávisté pálili na Lašáka tak často, jak to jen šlo a také byli jako první ve vedení.Již ve čtvrté minutě se prosadil Slávista Stránský. Stránský puk nahodil na bránu a Lašákovi kotouč přes chumel hráčů propadl až do brány. Slavia tak rychle vedla 1:0.Veselí Pražanů ale nemělo dlouhého trvání, již za dvě minuty se po Jelínkově střele třepal puk i v síti domácích. Během šesti minut hry se tak dvakrát upravilo skóre a tabule ukazovala poměr 1:1.Domácí se nenechali ztrátou vedení potopit a dál ostřelovali libereckou bránu, jako by se nechumelilo. Lašák svou bránu postavil dobře a dvakrát mu v druhé třetině od pohromy odpomohla tyč.Až ve třetí třetině se hosté začali více herně projevovat a brankář domácích Furch dostal také několik příležitostí ukázat, co v něm je. Oba brankáři byli ale vyjma první šestiminutovky neoblomní a tak se zápas přesunul přes prodloužení až na nájezdy.V nájezdech se lépe předvedli hosté a Radivojevič byl nakonec tím, kdo zápas rozhodl. Svým rozhodujícím proměněným nájezdem zařídil svým Bílým tygrům bod k dobru a Severočeši si tak vybojovali jedenáctou pozici.

Výsledek dohrávky 28. kola extraligy:

Slavia - Liberec 1:2sn (1:1, 0:0, 0:0, 0:0)Branky: 6. Jelínek, 65. Radivojevič (nájezd) - 4. Stránský

Kanadské bodování38 bodů (14+24): Viktor Hübl (Litvínov)34 bodů (10+24): Martin Ručinský (Litvínov)32 bodů (19+13): Erik Hrňa (Olomouc)

Tabulka

POŘADÍ TÝM ZÁPASY SKÓRE
BODY
1.
Třinec 33
118:62 74
2. Litvínov
33 107:86
61
3. Sparta 33
110:76 60
4. Brno
33 94:96 57
5.
Pardubice 32
98:97 51
6. Hradec Králové
33 81:82
50
7.
Plzeň 33 90:80 48
8. Plzeň
33 88:94
47 9.
Karlovy Vary 33
76:93 44
10. Vítkovice 33 83:98
43
11.
Liberec Liberec 33
80:87 42
12. Zlín Zlín
33 80:87
41
13. Ml. Boleslav 33
93:107 40
14. Slavia
32 65:105 32

 

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Bílí Tygři Liberec HC Slavia Praha

Aktuálně se děje

před 12 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Řecko odmítá tlak EU a NATO: Ukrajině nedáme ani Patrioty, ani S-300

Řecko nemůže poslat Ukrajině systémy protivzdušné obrany Patriot nebo S-300. Uvedl to podle DPA řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy