Hertl s Plekancem se dvakrát trefili, skóroval i Nestrašil

San Jose - Devíti zápasy pokračovala kanadsko-americká NHL a z českého pohledu se opět bylo na co dívat. Ze zimního spánku se probral Tomáš Hertl, který proti Carolině dvakrát skóroval a přidal jednu asistenci. San Jose ale i díky trefě Andreje Nestrašila s Hurricanes prohrálo. Dva góly dal také Tomáš Plekanec z Montrealu, který slavil triumf nad New Jersey.

Svůj devátý a desátý gól ročníku zaznamenal proti Carolině forvard San Jose Tomáš Hertl. Slávistický odchovanec navíc během závěrečného tlaku ještě přidal nahrávku u gólu Marleaua, ale Sharks nakonec stejně prohráli v poměru 4:5.

"Jsem za góly šťasný, protože druhá branka Caroliny byla moje chyba. Měli jsme špatný start a přitom potřebujeme každý bod. Myslím, že Hurricanes byli dvě třetiny lepším týmem," říká na nhl.com Hertl.

Hertl se aktuálně nachází na jedenáctém místě v bodování českých hráčů, na svém kontě má dvaadvacet bodů (10+12) a na elitní desítku mu chybí jediný zápis. To pro Andreje Nestrašila byl gól do sítě Sharks teprve druhým v ročníku, celkově má šest bodů (2+4).

Psali jsme:
Eliáš trefil gól číslo 400, Jágr na rekord zatím nedosáhl
 

Stejně jako Hertl se dvakrát z gólu radoval také centr slavného Montrealu Tomáš Plekanec. Pátý muž kanadského bodování českých hráčů (35 bodů, 15+20) se ale na rozdíl od svého jmenovce ze San Jose radoval z vítězství. Habs přehráli 6:2 New Jersey, za které jednou asistovali Jaromír Jágr a Marek Židlický.

A další dvoubodový borec z Čech. Radim Vrbata si vylepšil své statistiky asistencemi při jasném triumfu Vancouveru nad silným Pittsburghem v poměru 5:0 a navíc byl vyhlášen jako první hvězda zápasu. Canucks jsou na sedmém místě vyrovnané tabulky Západní konference.

Po prohře s newyorkskými Rangers přivítal Boston v TD Garden Islanders a hrál se velmi vyrovnaný duel, který rozlouskla až branka Loui Erikssona z 53. minuty. Bruins si tak pojistili poslední postupovou pozici na Východě, Ostrované jsou pátí.

Konečné výsledky zápasů NHL za 8. 2. 2015:

Boston - NY Islanders 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)Branky: 14. Bergeron, 53. Eriksson (Soderberg, Kelly) – 10. Tavares (Nielsen, Hamonic)

Buffalo - Dallas 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)Branky: 19. Myers (Stewart, Girgensons), 21. Ennis (Stewart, Moulson), 26. Girgensons (Zadorov, Stewart) – 36. Seguin (Girgensons, Spezza), 50. Eakin (Klingberg, Garbutt)

Toronto - Edmonton 5:1 (0:0, 3:0, 2:1)Branky: 29. Pánik (Holland, Gardiner), 31. Kessel (Gardiner, Franson), 34. Reilly, 41. Santorelli (Kadri), 50. Holland (Robidas) – 60. Gazdic (Klefbom, Lander)

Ottawa - Columbus 1:4 (0:0, 0:0, 1:4)Branky: 51. Condra – 45. Atkinson (Hartnell, Johansen), 49. Foligno (Goloubef), 59. Hartnell (Savard, Atkinson), 60. Letestu (Boll, Calvert)

Montreal - New Jersey 6:2 (0:1, 3:0, 3:1)Branky: 32. Markov (Subban, Desharnais), 33. Eller (Subban), 40. Plekanec (Subban, Gončar), 53. Plekanec (Gallagher, Markov), 53. Weise (Pacioretty, Desharnais), 56. Weise (Pacioretty, Desharnais) – 2. Cammalleri (Harrold, Jágr), 44. Josefson (Ruutu, Židlický)

Minnesota - Colorado 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)Branky: 12. Coyle (Scandella, Niederreiter)

Arizona - Detroit 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)Branky: 59. Ekman-Larsson (Moss, Yandle) – 29. Sheahan (Dacjuk, Tatar), 57. Tatar (Helm), 59. Helm (Tatar)

Vancouver - Pittsburgh 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)Branky: 8. Burrows (Vrbata, Edler), 11. Horvat (Dorsett), 36. Matthias (Vrbata), 38. Kassian (Vey), 43. D. Sedin (Burrows, H. Sedin)

San Jose - Carolina 4:5 (0:1, 1:2, 3:2)Branky: 29. Hertl (Tierney, Desjardins), 43. Hertl (Hannan, Tierney), 44. Couture (Tennyson, Marleau), 60. Marleau (Thornton, Hertl) – 20. E. Staal (Tlustý, J. Staal), 26. Nestrašil (Sjomin, Sekera), 31. Lindholm (Faulk), 56. Sekera (McClement, Faulk), 59. Rask (Lindholm, Faulk)

Kanadské bodování:58 bodů (29+29): Seguin (Dallas)58 bodů (26+32): Kane (Chicago)58 bodů (17+41): Voráček (Philadelphia)56 bodů (17+39): Crosby (Pittsburgh)...42 bodů (15+27): Hudler (Calgary)38 bodů (11+27): Palát (Tampa Bay)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Plekanec Tomáš Hertl

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

před 2 hodinami

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno před 3 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 4 hodinami

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

před 4 hodinami

Bernard Hill jako Théoden v Pánovi prstenů.

Zemřel herec Bernard Hill, král Théoden z Pána prstenů

Velkou Británii dnes zasáhla smutná zpráva. Ve věku 79 let zemřel v neděli ráno herec Bernard Hill, který si zahrál ve dvou z těch vůbec nejúspěšnějších filmů světové kinematografie. O jeho úmrtí informovala stanice BBC.  

před 5 hodinami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 9 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 14 hodinami

před 14 hodinami

Madonna do starého železa nepatří. Brazilskou show sledoval více než milion lidí

Madonna zůstává i v 65 letech tahákem pro hudební nadšence po celém světě. Na sobotní bezplatnou show na slavné pláži Copacabana přišlo podle odhadu úřadů v Riu de Janeiro přes půldruhého milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Koncert v Brazílii proběhl na závěr turné Celebration, které začalo loni na podzim. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy