Hemský úřadoval proti Rangers, branky dávali také Pastrňák, Voráček a Fleischmann

New York - Útočník Dallasu Aleš Hemský rozhodl gólem o výhře svého týmu v prodloužení proti Rangers. Navíc ještě jednou asistoval a byl vyhlášen za druhou hvězdu zápasu. Branka mladíčka Davida Pastrňáka Bostonu k bodům nepomohla, prohrál s Montrealem. Góly slavili také Jakub Voráček a Tomáš Fleischmann.

Pomalý rozjezd do sezony už nechal za sebou a teď Aleš Hemský pravidelně sbírá body. Naposledy rozhodl o výhře Dallasu, který v prodloužení porazil Rangers na jejich ledě 3:2. Díky dvěma bodům (1+1) má pardubický odchovanec na svém kontě už třiadvacet zápisů (9+14) a mezi českými hokejisty je na desátém místě.

Pátou branku v ročníku zaznamenal nejmladší hráč NHL David Pastrňák. Forvard Bostonu byl ale jediným mužem, který se za Bruins dokázal gólově prosadit, a proto Medvědi prohráli s věčným rivalem z Montrealu 1:3.

Konečné výsledky zápasů NHL za 9. 2. 2015:

St. Louis - Chicago 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)Branky: 27. Tarasenko (Schwartz, Stastny), 33. Backes (Oshie, Pietrangelo) – 5. Kruger (Carcillo), 32. Bickell (Rundblad, Kane), 52. Hossa (Saad, Bickell), 60. Hossa (Saad)

Washington - Philadelphia 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)Branky: 34. Ovečkin (Kuzněcov, Bäckström) – 21. Streit (Zotto), 44. Simmonds (Couturier, Read), 60. Voráček (Schenn)

Florida - Nashville 2:3 po samostatných nájezdech (0:0, 2:0, 0:2, 0:0, 0:1)Branky: 29. Fleischmann (Bolland), 35. Ekblad (Hayes, Jokinen) – 45. Jones (Ribeiro), 56. Forsberg, rozhodující nájezd Forsberg

Buffalo - NY Islanders 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)Branky: 33. Foligno (Zadorov, Flynn), 35. Stafford (Foligno) – 17. McDonald (Cizikas), 31. Lee (Hamonic, Tavares), 32. Grabovskij (Hamonic, Nielsen)

Tampa Bay - Anaheim 5:3 (3:0, 1:1, 1:2)Branky: 3. Boyle (Hedman, Connolly), 14. Filppula (Callahan, Stamkos), 19. Kučerov (Johnson), 35. Boyle (Palát, Connolly), 47. Callahan (Stamkos, Filppula) – 25. Getzlaf (Perry, Beleskey), 55. Vatanen (Getzlaf, Bryzgalov), 58. Brewer (Thompson, Cogliano)

NY Rangers - Dallas 2:3 v prodloužení (0:0, 1:2, 1:0, 0:1)Branky: 36. Hagelin (Hayes, Klein), 59. Kreider (Zuccarello) – 23. Spezza (Seguin, Klingberg), 39. Cole (Spezza, Hemský), 62. Hemský (Jokipakka, Spezza)

Winnipeg - Colorado 5:3 (0:1, 4:0, 1:2)Branky: 23. Perreault (Scheifele, Byfuglien), 26. Byfuglien (Little, Wheeler), 34. Chiarot (Slater, Thorburn), 36. Little (Perreault, Byfuglien), 52. Trouba (Perreault, Scheifele) – 11. Barrie (Tanguay, Iginla), 48. Duchene (Iginla, Guenin), 58. Tanguay (Duchene, McLeod)

Boston - Montreal 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)Branky: 56. Pastňák (Lucic, Hamilton) – 21. Weise (Pacioretty, Desharnais), 41. Pacioretty (Weise), 60. Markov

Kanadské bodování:59 bodů (29+30): Seguin (Dallas)59 bodů (26+33): Kane (Chicago)59 bodů (18+41): Voráček (Philadelphia)56 bodů (17+39): Crosby (Pittsburgh)...42 bodů (15+27): Hudler (Calgary)39 bodů (11+28): Palát (Tampa Bay)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Aleš Hemský Jakub Voráček

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Marek Ženíšek (TOP 09)

TOP 09 našla nového kandidáta na ministra pro vědu

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Vlak odjel bez strojvedoucího a vykolejil. (2.5.2024) Prohlédněte si galerii

ČD ve čtvrtek odklidí vykolejený vlak, který ujel strojvedoucímu. Na trati bude výluka

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

před 3 hodinami

Český tým bude na MS hrát v pražské O2 areně.

Bez Vrány, Noska či Chlapíka. Trenéři naopak ze zámoří povolali na domácí MS Kämpfa

Realizační tým české hokejové reprezentace v čele s koučem Radimem Rulíkem v neděli večer na tiskové konferenci oznámil, kteří hokejisté budou Česko reprezentovat na domácím světovém šampionátu, který v Praze a Ostravě odstartuje v pátek 10. května. Stalo se tak po odehrání generálky, tedy Českých hokejových her v Brně, v rámci nichž se Čechům výsledkově vůbec nedařilo, přičemž vstřelili jen dvě branky. Jinak všechny duely s Finskem (1:4), Švédskem (0:2) a Švýcarskem (1:2) prohráli. Z konečné nominace vyplývá, že se na domácím turnaji představí mimo jiné devět hokejistů ze zámoří, pět hráčů z evropských soutěží a 12 z české extraligy.

před 3 hodinami

Kerčský most spojuje pevninské Rusko s anektovaným poloostrovem Krym.

Kyjev by měl přehodnotit plány útoku na Krymský most, ukazují satelitní snímky

Případný ukrajinský útok na most spojující Rusko s anektovaným poloostrovem Krym už nemusí dávat takový smysl jako v minulosti. Britský deník The Independent upozornil, že Moskva přestala využívat Kerčský most k zásobování frontové linie. Odkazuje se na satelitní snímky společnosti Molfar. Rusové aktuálně využívají pozemní trasy na východě Ukrajiny. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Josef Středula

Odboráři opustili jednání tripartity, potvrdil Středula. Podle vlády k tomu nebyl důvod

Odboráři předčasně opustili pondělní jednání tripartity, informovala ČT s odkazem na předsedu ČMKOS Josefa Středulu. Zástupci vlády, zaměstnavatelů a odborů řešili například aktuální situaci v zemědělství, ukotvení duálního systému vzdělávání do školského systému či vytvoření seznamu zemí, jejichž občané nebudou potřebovat k práci v Česku zvláštní povolení.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

EU se snaží přivést Izrael k rozumu: Izraelské příkazy k evakuaci Rafahu znamenají to nejhorší

Izrael musí upustit od pozemní ofenzívy v Rafahu na jihu Pásma Gazy, prohlásil v pondělí šéf evropské diplomacie Josep Borell. Dodal, že EU a mezinárodní společenství "mohou a musí" jednat, aby takovému scénáři zabránily. Nesouhlas s izraelskou ofenzívou vyjádřila také Paříž, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy