Novým koučem hokejové Slavie je Josef Beránek. Asistovat mu bude Srdínko

Praha - Josef Beránek se v pátek stal hlavním koučem hokejové pražské Slavie a to natrvalo. To, že se tento někdejší hokejista tohoto pražského sešívaného klubu, který se v současnosti nachází až na úplně posledním místě v ligové tabulce, oznámilo samotné vedení slávistického klubu. Beránek si pak vybral jako svého asistenta Jana Srdínka, bývalého hokejového obránce. Už dnes večer si odbyde tato dvojice premiéru a to v duelu s Mladou Boleslaví.

Pětatřicetiletý Josef Beránek se tak stal již čtvrtým mužem, který se v letošní sezóně ujímá kormidla v tomto celku. Co se týče asistenta Jana Srdínka, tak ten působil jako asistent i u všech třech předchozích hlavních trenérů klubu, jenž své domácí zápasy hraje v pražské O2 Aréně. "Uděláme všechno pro to, aby se Slavia zachránila v extralize," uvedl nový kouč Josef Beránek, jenž vedl tým už ve středu v předehrávce 50. kola, kdy se Slávie střetla s prvním Třincem a překvapivě vyhrál pražský klub a to 2:1. Tehdy však ještě nebyl Josef Beránek do funkce hlavního kouče uveden oficiálně. "Věřím, že s Honzou Srdínkem budeme schopni se dobře doplnit. Při výběru pro mě byly rozhodující lidské vlastnosti a jeho pohled na hokej," pokračoval Beránek.

Ten působil v pražské Slávii jako hráč v letech 2001 až 2010 a v celku působil i jako kapitán. S kapitánským céčkem dovedl klub i ke dvěma titulům a to v letech 2003 a 2008. Poté, co tento olympijský vítěz z Nagana ukončil hráčskou kariéru, se následně stal asistentem trenéra Vladimíra Růžičky. Kromě toho působil i u slávistických juniorů.

Pokud se budeme bavit o Janu Srdínkovi, tak ten byl doposud ve funkci šéftrenéra mládeže v Benešově. "Byl jsem rád, když mě Pepa oslovil, protože už mě láká velký hokej. Známe se od mých dvaceti let, kdy Pepa přišel do Vsetína, hráli jsme spolu, pak i několik let proti sobě, studovali jsme spolu trenérskou školu. Byli jsme často v kontaktu a konzultovali hokejové věci," řekl Srdínko.

I Srdínko byl úspěšný jako hokejista. Působil například ve Vsetíně během zlaté éry tohoto moravského klubu, získal s ním totiž hned několik titulů. Titul bral i v době, kdy hrál za pražskou Spartu. V Česku ještě hrál i za Kladno. Hrál i na Slovensku, kde se taktéž mohl radovat a to ze dvou trofejí, když hájil barvy Slovanu Bratislava. To však nebylo jeho jediné zahraniční angažmá. Hrál také za Novosibirsk i za švédský Leksand.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Slavia Praha hokej

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy