Vedení Slavie se distancuje od kontroverzního projektu. Fanoušci požadují vysvětlení

Praha - Fanoušky hokejové Slavie včera rozčílila informace o tom, že po nich klub žádá motivační příspěvek pro hráče, kteří bojují o udržení v extralize. Nyní se k záležitosti vyjádřilo vedení klubu. A jak to tak bývá, od kontroverzního projektu se distancovalo.

Na webu Hithit, který je určen na finanční podporu projektů kreativních jedinců, se objevil příspěvek od autora HC Slavia Praha, jenž vyzývá příznivce červenobílých, aby se podíleli na záchraně klubu. Cílová částka byla stanovena na 400 tisíc korun. Lidé mohli za podporu získat různorodé odměny od podepsaných hráčských kartiček až například po cestu s týmem v klubovém autobusu na venkovní zápas.

„HC Slavia Praha je tradiční český klub, který hraje v Extralize jubilejní dvacátou sezonu, a věříme, že každý opravdový slávista se bude rád podílet na záchraně klubu," stojí v popisu inzerátu, na který už řada lidí zareagovala. Vybralo se totiž už více než 10 tisíc korun.

Jenže vše je prý úplně jinak. Na webu Slavie se objevila zpráva, v níž se vedení klubu od celého projektu distancuje. „Došlo ke komunikaci marketingu s PR agenturou, ale následné zveřejnění původně jinak zamýšleného projektu nebylo klubem odsouhlaseno, ani nedošlo k uzavření žádného smluvního vztahu nebo objednávky. Vážíme si podpory fanoušků, kteří stojí za naším klubem," snaží se vedení HC Slavia prostřednictvím svého mluvčího Jakuba Mezlíka uklidnit fanoušky.

„Něco takového je nepřípustné, protože my takto hráče nepotřebujeme motivovat. Oni sami vědí, o co hrají a za co hrají. Považuji celou záležitost za nehoráznost, která náš klub v této době poškozuje a odmítám jakékoliv spojení s tímto projektem," rozhořčeně prohlašuje majitel klubu Vladimír Pitter.

Emotivní vyjádření však zřejmě slávistické fanoušky neobměkčí. Na diskuzním fóru oficiálních klubových stránek se už objevují žádosti o objasnění, jak že byl tedy původně projekt zamýšlen. Dokáže to Slavia vysvětlit?

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Slavia Praha

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy