Předkolo play-off: Srovnáno! Plzeň napravila včerejší prohru, zabraly také Pardubice

Plzeň - Plzeňští Indiáni ve druhém zápase předkola play-off odčinili včerejší zaváhání a přehráli Mladou Boleslav. Hned dvě branky duelu padly v oslabení. Proti Vítkovicím zabraly také Pardubice a tak jsou obě série nerozhodné 1:1.

Předkolo vyřazovací části včera zahájila výhra Vítkovic v poměru 8:2 nad Pardubicemi. Ve druhém duelu se překvapivě radovala Boleslav, která triumfovala 5:4 v Plzni. Poražené celky dnes měly šanci na nápravu, snažit se musela hlavně Plzeň, která prohrála na vlastním ledě.

A do druhého duelu vlétli Indiáni skvěle, protože už v 10. minutě vedli po trefách Hollwega a Johnsona 2:0. Po bezbrankové druhé periodě snížil v 52. minutě Martin Látal, který využil špatné plzeňské rozehrávky a skóroval ve vlastním oslabení. Nutno podotknout, že plzeňský tvrďák Hollweg vsítil svou branku také v oslabení.

Více se nestalo a tak se série stěhuje do Mladé Boleslavi za nerozhodného stavu 1:1.

Psali jsme:
Předkolo play-off: Pardubice pokračují v trápení, Výborný dotlačil Bruslaře k výhře
 

Konec duelu ve Vítkovicích byl velmi nervózní. Nejprve se popralo několik hráčů, například i pardubický kanonýr Sýkora, aby následně Lukáš Radil upravil na konečných 4:2 pro Východočechy. Po této brance navíc zkolaboval jeden z domácích fanoušků, kterého musela ošetřovat záchranka.

Perníkáři předvedli ve Vítkovicích stejný start jako včera a rychle vedli 2:0. Oproti minulému utkání ale dokázali svěřenci kouče Říhy dovést duel do úspěšného konce. K tomu jim podstatnou měrou pomohl Karel Vejmelka, který chytal teprve osmé extraligové utkání své krátké kariéry.

Je tak jisté, že pardubické publikum uvidí dva zápasy a jistě bude hnát své svěřence za postupem do čtvrtfinále. Devět proher v řadě je zapomenuto.

Konečné výsledky zápasů předkola play-off:

Plzeň - Mladá Boleslav 2:1 (2:0, 0:0, 0:1), stav série 1:1Branky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) – 52. Látal 

Vítkovice - Pardubice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1), stav série 1:1Branky: 28. Stehlík (Olesz, Hlinka), 52. Roman (Štencel) – 13. Moučka (Cetkovský), 15. Starý (Radil, Benák), 24. Venkrbec (Sýkora, Zohorna), 59. Radil (Tybor)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Plzeň

Aktuálně se děje

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy