Sparta čistě zdolala hostující Hradec Králové, Brno doma podlehlo Zlínu

Praha - Sparta Praha skvěle otevřela čtvrtfinále domácí výhrou. Pražané nenechali soupeře skórovat ani jednou a sami se radovali třikrát. Druhý duel dnešního dne ovládl v prodloužení Zlín, který porazil domácí Brno.

Zlín oproti loňskému roku naprosto překopal svou taktiku, zatímco na loňské cestě za titulem vyznával spíše silnou defenzívu a rychlé brejky, dnes předváděl netradičně otevřenou a agresivní hru.Nicméně prvním, kdo se v zápase radoval, byl domácí tým. Brno skórovalo již ve čtrnácté minutě, když Čermák poslal přízemní bombu.Hosté se k odpovědi dostali až v druhé třetině. Ve třicáté první minutě skóroval Žižka a ještě tu samou minutu si Vlach vysloužil faul, za který byl odměněn trestným střílením. Vlach nájezd pohodově proměnil a během minuty se tak vedení Brna změnilo na vedení Zlína.Hosté si rychle nabitý náskok udrželi po skoro celý zbytek zápasu a o drama se postaral až v poslední minutě poslední třetiny gólem Okál. Hra se tak posunula o kousek dál a na řadu přišlo prodloužení.

V tom už Zlín nezaváhal ani minutu a během osmnácti vteřin rozhodl hru. Stav na zápasy je tak ve prospěch Zlína 1:0.Sparta vyhrála hladce 3:0Pražané dnes potvrdili svojí převahu v každé třetině utkání. Nejprve poslal domácí do vedení Sabolič v jedenácté minutě, poté ve třicáté šesté Polášek zvýšil už na 2:0 a konečné skóre stanovil Cingel v polovině poslední třetiny.Sparta tak doma ovládla první zápas čtvrtfinále proti Hradci Králové 3:0.

Výsledky play-off extraligy z 11.3.2015:

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)Branky a nahrávky: 11. Sabolič, 36. Polášek (J. Hlinka, Réway), 48. Cingel (J. Hlinka)Stav série: 1:0

HC Kometa Brno - PSG Zlín 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)Branky a nahrávky: 14. L. Čermák (J. Káňa II, Vágner), 60. V. Němec (Koreis, Kováčik) - 31. Žižka (Marušák, Čajánek), 31. Roman Vlach z tr. střílení, 61. Okál (Marušák, Leška)Stav série: 0:1

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Kometa Brno

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 30 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

Tragická Rallye Šumava: Česko sbírá peníze na pohřeb zesnulé Aleny Krejčíkové. Co měla, investovala do auta

Po smrti závodnice a navigátorky rallye Aleny Krejčíkové, které se stala osudná nehoda při soutěži Rallye Šumava Klatovy, vznikla na platformě "Znesnáze" sbírka na podporu její rodiny.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy