Plekanec zahájil výhru Montrealu, Boston triumfoval popáté v řadě

New York - Fanoušci ledního hokeje se v zámoří rozhodně nenudili. Ve dvanácti zápasech se brankově z Čechů prosadil pouze Tomáš Plekanec, jehož Montreal triumfoval nad Islanders. Již pátou výhru v řadě si připsal Boston, kterému v Pittsburghu pomohl jednou asistencí také David Pastrňák.

Jeden z nejsilnější týmů zámořské NHL Montreal se v noci na dnešek vydal do New Yorku na led místních Islanders a připsal si vítězství 3:1. Všechno odstartoval na začátku druhého dějství Tomáš Plekanec, který využil akce Gelchenyuka a Parenteaua.

Canadiens jsou aktuálně na druhém místě Východní konferece. Pouze o skóre jsou lepší New York Rangers, kteří drží sérii čtyřech zápasů bez prohry. Naposledy Blueshirt přehráli 2:0 slabé Buffalo.

Psali jsme:
Hudler získal proti Torontu tři body, Hemský dvakrát asistoval
 

Vůbec nejlepší aktuální sérii výher v celé NHL má na svém kontě Boston. Včera Bruins porazili 2:0 silný Pittsburgh a stále si hlídají šestibodový odstup od deváté Floridy, která sice také zvítězila (2:0 v Carolině), ale její boj o vyřazovací část bude ještě hodně složitý.

V Západní konferenci o play-off bojuje osmý Winnipeg, kterém se povedlo opanovat duel v Tampě. Na výhře 2:1 se jednou asistencí podílel Jiří Tlustý. Jets velmi nahrály prohry Los Angeles a San Jose.

Konečné výsledky zápasů NHL za 15. 3. 2015:

Philadelphia - Detroit 7:2 (2:0, 1:1, 4:1)Branky: 6. Simmonds (B. Schenn, Streit), 18. Grossmann (Couturier, Simmonds), 34. B. Schenn (Simmonds, Giroux), 41. B. Schenn (Voráček, Giroux), 49. Bellemare (Rinaldo, Lecavalier), 57. Read (MacDonald, Colaiacovo), 58. Rinaldo (White, Raffl) – 25. Abdelkader (Zetterberg, DeKeyser), 51. Cole (Židlický, Dacjuk)

Pittsburgh - Boston 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)Branky: 10. Lucic (Pastrňák, Hamilton), 60. Chára

San Jose - Chicago 2:6 (1:1, 1:1, 0:4)Branky: 17. Karlsson (Pavelski, Irwin), 33. Thorton (Couture, Burns) – 7. Sharp (Vermette, Seabrook), 29. Keith (Keith, Saad), 42. Saad (Teravainen, Crawford), 45. Bickell (Richards, Rozsíval), 56. Sharp (Seabrook, Vermette), 58. Hossa (Hjalmarsson, Toews)

NY Islanders - Montreal 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)Branky: 58. Bailey – 21. Plekanec (Gelchenyuk, Parenteau), 24. Pacioretty (Eller), 60. Eller

Carolina - Florida 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)Branky: 37. Pirri (Hayes), 60. Bolland (Jokinen, MacKenzie)

Vancouver - Toronto 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)Branky: 17. Higgins (Richardson, Dorsett), 27. Dorsett (Bonino), 27. Hansen (Kenins, Horvat), 58. Matthias (Dorsett, Bieksa) – 53. Kessel (trestné střílení)

Buffalo - NY Rangers 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)Branky: 48. Yandle (St. Louis, Kreider), 60. St. Louis

Tampa Bay - Winnipeg 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)Branky: 45. Kučerov (Drouin, Carle) – 50. Stafford (Stempniak, Tlustý), 53. Wheeler

St. Louis - Minnesota 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)Branky: 25. Backes (Steen, Stastny) – 26. Vanek (Fontaine, Coyle), 54. Niederreiter (Koivu, Spurgeon), 54. Brodziak

Arizona - New Jersey 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)Branky: 47. Doan (Arcobello, Rieder) – 39. Henrique (Zajac, Severson), 41. Gionta (Tootoo, Severson), 47. Tootoo (Cammalleri, Zajac), 50. Cammalleri (Greene, Larsson)

Colorado - Calgary 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)Branky: 30. Tanguay (Iginla, Barrie), 32. O'Reilly (Tanguay, Guenin), 45. Mitchell (Duchene, Barrie) – 44. Jones (Backlund, Bouma), 46. Bouma (Jones, Backlund)

Los Angeles - Nashville 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)Branky: 8. Carter (Sekera, Doughty) – 47. Smith (Ellis), 48. Stalberg (Josi, Cullen)

Kanadské bodování:72 bodů (33+39): Tavares (NY Islanders)71 bodů (45+26): Ovečkin (Washington)70 bodů (23+47): Crosby (Pittsburgh)...68 bodů (20+48): Voráček (Philadelphia)...60 bodů (25+35): Hudler (Calgary)...52 bodů (15+37): Palát (Tampa)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

Izraelský tank střílel po vlastních vojácích. Pět jich zemřelo

Na severu palestinského Pásma Gazy zahynulo pět vojáků, které zasáhla palba z jednoho z tanků izraelské armády. Incident se odehrál ve středu večer v blízkosti města Džabalíja, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy