Play-off extraligy: Litvínov je krůček od semifinále, favorizovaný Třinec třetí duel prohrál, ale sérii stále vede

Pardubice - Hostující Litvínov vyhrál na ledě Pardubic 3:1 a v sérii už vede 3:0. Pokud by Severočeši zvítězili i v dalším utkání, semifinálové místo už by je neminulo. Na postup mezi nejlepší čtyři týmy čeká Litvínov 15 let. Třinec prohrál v Mladé Boleslavi vysoko 2:5 a k mečbolu se tak nedostal.

Litvínov nyní dělí od vytouženého postupu do semifinále extraligy ledního hokeje jen jedna jediná výhra. Šanci na to uspět bude mít hned čtyřikrát, sérii totiž vede suverénně 3:0.Že si hosté pro pomyslný mečbol jdou a na nic se neohlíží bylo znát hned od začátku duelu. První prolomení pardubické brány přišlo už ve třetí minutě utkání. Petružálek vzal puk k pravému kruhu a nemilosrdně propálil teprve osmnáctiletého gólmana Vejmelku.Netrvalo dlouho a hosté jásali znovu, pět minut po prvním gólu se ukázal Kubát a potopil defenzívu domácích na dno. Během osmi úvodních minut se tedy jasně rýsoval vítěz.Z kraje druhé vteřiny přišla naděje na obrat. Ve čtyřiadvacáté minutě se dokázal prosadit Sýkora a kontaktním gólem tak dal domácím možnost srovnat na 2:2. Tým se ale gólem nenechal vyhecovat a další skórování už ze strany Pardubic nepřišlo. Zato hosté se ukázali ještě jednou ve třicáté šesté minutě, kdy Jánský zvýšil na konečných 3:1 pro Litvínov.Třinec po dlouhé době zaváhal

Mladá Boleslav dnes na svém ledě uvítala vítěze základní části Třinec. Lídr zatím svého statisticky slabšího soka před dnešním duelem neomylně dvakrát udolal a bylo na domácích vymyslet na rozjetý třinecký vlak novou strategii.Evidentně ji našli, favorita rozmetali vysoko 5:2. Nejprve v sedmé minutě zaskočil ocelářského brankáře Robar a otevřel skóre zápasu. Ve dvacáté sedmé minutě ještě zvýšil Bárta a nad třineckou střídačkou se začala pomalu stahovat mračna, která dokázal rozehnat až ve třicáté druhé minutě Cienciala a tři minuty po něm Hrňa.Skóre bylo tak srovnané a začínalo se na novo. Pomyslný nový začátek ale opět pojali lépe domácí a po třech minutách šli znovu do vedení. Tentokrát už se o něj ale připravit nenechali a výsledek nakonec dotáhli na konečných 5:2, čímž snížili stav série na 1:2.

Konečné výsledky - 3. zápasy čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy (17.3.2015):BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)Branky a nahrávky: 7. Robar (Mikulík, Klimenta), 27. Bárta (Robar, Ovčačík), 38. Bárta (L. Pabiška, Pacovský), 52. M. Látal z trest. střílení, 57. Klimenta (Broš, Kočí) - 32. Cienciala (Matuš, Rákos), 35. Hrňa (Klepiš, Ružička) Stav série: 1:2

HC Pardubice - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)Branky a nahrávky: 24. P. Sýkora (Cetkovský) - 3. Petružálek (R. Hanzl, Kubát), 8. Jánský (Hübl, T. Pavelka), 36. Jánský (Kubát, Francouz)Stav série: 0:3

Související

Hokejisté HC Oceláři Třinec

Dynastie srovnatelná se Vsetínem. Třinec vyhrál čtvrtý extraligový titul v řadě za sebou

V pátek hokejisté Třince ukončili jubilejní 30. sezónu Tipsport Extraligy, kterou po roce opět ovládli. Navzdory tomu, že od začátku sezóny už je netrénuje strůjce předešlých úspěchů Václav Varaďa, ale bývalý kouč Olomouce Zdeněk Moták. Tomu se podařilo navázat a ziskem čtvrtého titulu v řadě se postaral o to, že třinecká dynastie může být srovnávána s tou vsetínskou z 90. let. O vítězný gól v šestém finálovém zápase s Hradcem Králové se postaral téměř tři minuty před koncem Libor Hudáček. 
Hokej, ilustrační foto

Hokejové mistry z Třince povede od nové sezóny Moták, potvrdil samotný klub

Bylo to dosud veřejným tajemstvím, že poté, co po mistrovské sezóně v hokejovém Třinci skončil kouč Václav Varaďa, nahradí tohoto veleúspěšného stratéga po pěti letech Zdeněk Moták. Ten v nedávbbno skončivší sezóně 2021/22 vedl Olomouc společně v tandemu s Janem Tomajkem. Nyní třinecký klub konečně oficiálně potvrdil, že se Moták skutečně stává hlavním koučem Třince, jemuž bude pomáhat coby asistent Vladimír Országh.

Více souvisejících

HC Oceláři Třinec HC Litvínov extraliga, hokej ČR

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 7 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 11 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy