Litvínov zvyšuje stav semifinálové série na 2:0, Olomouc podlehla prvoligovému Chomutovu

Litvínov - Hostující Brno nedokázalo jednobrankový náskok uhájit a po dvou rychlých gólech podlehlo domácím 1:2. Olomouc na nájezdy prohrála s o třídu nižším soupeřem Chomutovem 3:2, stejně skončil i duel Slavie a Českých Budějovic, v něm ale triumfovali extraligoví Pražané.

Dva domácí zápasy, dvě výhry, to je zatím bilance Litvínova. V dnešním utkání za Brnem domácí sice zaostávali a až do šestačtyřicáté minuty prohrávali o gól 0:1, ale v posledních čtrnácti minutách se z moravského sevření vymanili a proměnili stav na lichotivých 2:1.První gól padl až z kraje druhé třetiny. Ta první divákům příliš ze hry nepřinesla a především domácí publikum muselo smutně sledovat převahu hostujícího týmu. Převaha vyústila ve dvaadvacáté minutě v gól, kterým Čermák poslal Brno do vedení.Domácí Litvínov na jeho prolomení skóre dlouho nedokázal reagovat a leckterý divák už mohl očekávat výhru Brna a srovnání série. Zázraky se ale dělí a litvínovští hráči se dokázali vyburcovat k lepším výkonům.Ve čtyřicáté šesté minutě srovnal stav utkání Lukeš a doslova polil spoluhráče živou vodou. Domácí začali soupeře presovat k vlastní bráně a během tří minut se dokonce dostali do vedení. Tento gól jim definitivně zajistil výhru a zvýšení stavu série na příjemných 2:0.Slavia v baráži ještě neprohrálaPo výhře nad Chomutovem se Slavia vydala do Českých Budějovic, aby zde změřila síly s tamním týmem. České Budějovice v prvním duelu baráže prohrály s Olomoucí a ze zápasu tak potřebovaly vytěžit maximum.Duel byl dlouhou dobu vyrovnaný, první branky se diváci dočkali až v poslední minutě druhé třetiny, kdy pletka proměnil trestné střílení a Slavia tak vedla 1:0.Domácí ale ještě dokázali odpovědět. Na začátku poslední desetiminutovky vzal Nouza puk do svých rukou a srovnal na 1:1. Šok pro domácí publikum přišel v osmapadesáté minutě. Stránský zvýšil na 2:1 a domácím už nezbývalo příliš času na srovnání.Znovuzrozený Motor se ale nenechal položit a minutu před koncem srovnal na rovných 2:2. Zápas se tak překlenul do prodloužení, které po nerozhodném konci uvolnilo místo nájezdům.V nájezdech byl jediným hráčem, který zdolal soupeřova brankaře, pražský Vlasák, jenž tak rozhodl o zisku bodu navíc pro svůj tým.

Výsledky druhého kola baráže o hokejovou extraligu:

Piráti Chomutov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)Branky a nahrávky: 29. V. Růžička ml. (Rýgl), 51. A. Dušek (L. Květoň), rozhodující sam. nájezd McGregor - 33. R. Dlouhý (Patera), 55. Řípa (Ondrušek, Škůrek)

ČEZ Motor České Budějovice - HC Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)Branky a nahrávky: 51. Nouza (J. Straka, Vráblík), 59. Vráblík (Nouza) - 40. Pletka z trestného střílení, 58. Stránský, 65. Vlasák (sam. nájezd)

Výsledky druhého kola semifinále play off hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)Branka a nahrávky: 46. Lukeš, 49. Petružálek (Hanzl, T. Pavelka) - 22. L. Čermák (Vondráček, J. Káňa II)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Slavia Praha HC České Budějovice

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy