Extraliga play-off: Jánský poslal Litvínov do vytouženého finále, Kometa má dovolenou

Litvínov - Poprvé od roku 1996 si Litvínov zahraje finále play-off české extraligy. V pátém zápase Verva v prodloužení porazila Kometu 3:2 a celkově triumfovala 4:1 na zápasy.

"Bylo to infarktové utkání a hlavně pro nás. Chtěli jsme do zápasu vstoupit lépe, ale Brno bylo nachystané. Není jednoduché udělat poslední krok, nemáme mužstvo celkově až tak zkušené. Máme samozřejmě zkušené hráče, ale i ty, kteří to zažívají poprvé v životě. Pro nikoho to nebylo jednoduché a ze začátku mi připadalo, že nás to svazovalo," řekl pro Českou televizi o rozhodujícím duelu kouč Litvínova Radim Rulík.

Právě zkušení hráči dotáhli Vervu k pokračování letitého snu o prvním titulu v klubové historii. Činil se především NHL ošlehaný Martin Ručinský asistující u obou gólu Hanzla, který dokázal dvakrát srovnat brněnské vedení. Martin Ručinský navíc efektně zabránil na brankové čáře ve skórování Petru Tonovi.

Hosté přitom vstoupili do utkání lépe, když se už ve 4. minutě prosadil Antonín Honejsek. Chemici ale dokázali reagovat jak na Honejskův, tak na Kempného gól a dotáhli duel do prodloužení.

V čase 67:52 dostal Petr Jánský parádní náhru od Lukeše a z bezprostřední blízkosti se mu povedlo prostřelit brněnského Čiliaka.

"Dnešní zápas byl takovým vyvrcholením série. Měl všechno, co byl měl zápas play-off mít. Pro nás bohužel s hořkým koncem. Do utkání jsme dobře vstoupili, ale zase nám nevyšel vstup do druhé třetiny, kdy jsme zbytečně inkasovali a pustili jsme soupeře do tlaku. Když jsme přečkali přesilovku Litvínova čtyři na tři, tak jsem si myslel, že to nějak utáhneme. Myslím si, že Péťu Tona někdo zaklel, protože to, co dneska nedal...," stýskal si před kamerami České televize na množství neproměněných tutovek trenér Komety Vladimír Kýhos.

V Brně nastává dovolená, Litvínov má možnost si odpočinout a počkat si na soupeře, kterým bude buď pražská Sparta nebo vítěz základní části z Třince. Stav této série je zatím 2:2.

Konečný výsledek 5. semifinále:

Litvínov - Kometa Brno 3:2 v prodloužení (0:1, 2:1, 0:0, 1:0), konečný stav série 4:1Branky: 21. Hanzl (Ručinský, Petružálek), 28. Hanzl (Ručinský), 68. Jánský (Lukeš, Chaloupka) – 4. Honejsek (Hruška), 28. Kempný (Hruška, Zohorna)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Litvínov HC Kometa Brno

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 52 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

Princezna Kate si prochází peklem, tvrdí osoba blízká manželce prince Williama

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy