Extraliga play-off: Finále Třinec vs. Litvínov. Oceláři vyřadili Spartu

Praha - Třinečtí Oceláři se potřetí v historii probojovali do finále play-off extraligy. V šestém zápase rozhodl stejně jako včera Zbyněk Irgl. O Masarykův pohár si Třinec zahraje s Litvínovem.

V předchozích pěti zápasech série mezi Třincem a Spartou si vždy domácí tým pohlídal svůj led a dokázal ve vlastní aréně zvítězit. Velké drama přinesl poslední duel, o jehož vítězi rozhodovala až šestá série nájezdů. Triumf zajistil Zbyněk Irgl, který se po dlouhé nemoci konečně vrátil do hry, a pro Oceláře to bylo v ten správný čas.

V brance Třince dnes nastoupil Šimon Hrubec. Sparťanská klec byla v úvodním dějství hájena Filipem Novotným, ale do té druhé už nastoupil Jaroslav Janus. V té době Oceláři vedli 2:0, když se brankově dokázali vyjádřit Jiří Polanský a Erik Hrňa.

Druhá třetina přinesla povedenou akci týmu z Holešovic, kterou založil gólman Janus a přes Piskáčka a Vondrku se kotouč dostal k zakončujícímu Robertu Saboličovi, který nedal bekhendovou kličkou Hrubcovi šanci.

Nedáš - dostaneš. Otřepaná fráze platila v Praze ve 49. minutě, když se nejprve správně netrefil Nosek a následně vyrovnal na 2:2 Jan Buchtele. Bývalý hráč Pardubic vymetl z levého kruhu šibenici Hrubcovy brány.

Neuvěřitelný osobní příběh této sezony dopsal v čase 56:48 Zbyněk Irgl, který z bezprostřední blízkosti vystřelil Třinci čtvrtý postupový bod za výsledek 3:2. Třineckému útočníkovi byl v listopadu loňského roku nalezen nádor v ledvině a dnes to byl jeho druhý duel po návratu. Včera i dnes rozhodl!

Konečný výsledek 6. semifinále:

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:3 (0:2, 1:0, 1:1), konečný stav série 2:4Branky: 33. Sabolič (Vondrka, Piskáček), 49. Buchtele (Hlinka) – 15. Polanský (Irgl), 17. Hrňa (Roth, Orsava), 57. Irgl (Polanský)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 13 minutami

před 15 minutami

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy