Plekanec postupuje! Děkuje ale gólmanovi, který chytil 43 střel

Ottawa - 43 úspěšných zákroků, 0 inkasovaných gólů. Hledat hlavního hrdinu šestého zápasu mezi Montrealem a Ottawou není složité. A protože Habs vstupovali do utkání s výhodou dvou mečbolů, excelentní výkon Careyho Price je zároveň posunul do druhého kola play off.

Kandidát na Vezinovu trofej a vůbec celá defenzíva Canadiens obstála mimo jiné i ve čtyřech oslabeních. To poslední začalo tři minuty před završením základní hrací doby a Senátoři během ubíhajícího času devětkrát otestovali Priceovu pozornost. Stále ještě šlo o hodně, Montreal držel pouze těsné jednobrankové vedení.

O ně se zasloužil Brendan Gallagher ve 14. minutě. Ramenem srazil Paterynovo nahození a ještě ve vzduchu trefil kotouč znovu, tentokrát svojí holí. Druhou asistenci u gólu si připsal Tomáš Plekanec.

Canadiens poprvé v sérii skórovali jako první, Ottawa poprvé v sezóně vyšla střelecky naprázdno. Ve 27. minutě sice Jean-Gabriel Pageau dopravil puk za Priceova záda, ale sudí předtím na chvíli ztratili kotouč z dohledu a odpískali přerušení. K další úpravě skóre tak došlo až v závěrečné sekundě, kdy montrealský Max Pacioretty trefil opuštěnou klec Senators.

Psali jsme:
Červené peklo v Calgary: Postup zařídil dvěma góly Hudler
 

Habs se v příštím kole utkají s vítězem série mezi Detroitem a Tampou Bay. Soupeře můžou znát už dnes večer, případně ve středu, Rudá křídla momentálně vedou 3-2 na zápasy.

Ze sinusoidy, která nejlépe znázorňovala vývoj jejich série se St. Louis, udělali Divoši v neděli přímku. Vysvětlení pro čtenáře nepříliš zběhlé v geometrii: zatímco dosud se oba týmy pravidelně střídaly ve vítězení, Minnesota v šestém zápase tuto tradici porušila a připsala si druhý úspěch v řadě. Což znamená, že celou sérii vyhrála 4:2 a může se chystat na duely druhého kola s Chicagem.

Konečné výsledky zápasů čtvrtfinále NHL:

Minnesota - St. Louis 4:1 (1:0, 1:1, 2:0), konečný stav série 4:2Branky: 8. Parise, 32. Fontaine (Scandella), 42. Parise (Pominville, Granlund), 59. Niederreiter (Koivu) – 40. Oshie (Shattenkirk, Pietrangelo)

Ottawa - Montreal 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), konečný stav série 2:4Branky. 14. Gallagher (Pateryn, Plekanec), 60. Pacioretty

Kanadské bodování play-off:

8 bodů (3+5): Toews (Chicago)8 bodů (0+8): Shattenkirk (St. Louis)7 bodů (6+1): Tarasenko (St. Louis)...6 body (3+3): Hudler (Calgary)4 body (2+2): Vrbata (Vancouver)3 body (1+2): Plekanec (Montreal)

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Tomáš Plekanec

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy