Museli jsme něco udělat, řekl Růžička k výměně gólmanů

Praha - Během včerejšího zápasu českého týmu s Lotyšskem v rámci skupiny A letošního světového šampionátu v Česku musel trenér Vladimír Růžička sáhnout ke střídání gólmanů a to krátce po začátku druhé třetiny, když Alexander Salák inkasoval zanedlouho poté, co Jordán dokázal vyrovnat na 1:1. Salák byl tak nahrazen Ondřejem Pavelcem. Gólman, jenž s kanadským Winnipegem postoupil do play-off NHL poprvé od roku 1996 (ovšem rychle poté ve vyřazovací soutěži tento celek skončil), pak dodal větší klid svým spoluhráčům, neboť poté už český celek neinkasoval a zápas tak vyhrál výsledkem 2:4.

"Po tom druhém gólu byla výměna jasná volba. Museli jsme zkusit s tím něco udělat," řekl po včerejším zápase k výměně brankáře samotný kouč reprezentace Vladimír Růžička a následně doplnil: "U Saši bylo bohužel vidět jak včera tak dneska, že to není ono. Ale není to jen v Sašovi, celkově vzadu hodně chybujeme, ale potřebujeme, aby brankář nějaké šance chytil. Je těžký to hodnotit. Včera první gól z šance dva na jednoho, měl to těžký. Dneska to samé, udělali jsme chybu a spadlo to do brány."

Na otázku, zda bude Ondřej Pavelec chytat i v pondělním duelu proti Kanadě, odpověděl Růžička následující: "Dozvíte se to asi v pondělí po tréninku, nebo možná až odpoledne, ať je to pro vás trochu napínavý." Kouč Růžička si uvědomoval, že ani úvod tohoto duelu s pobaltským soupeřem nebyl nijak zrovna ideální, neboť opět Češi jako první inkasovali a museli dotahovat soupeře. Nakonec byl ale rád, že duel dokázali vyhrát. "Lotyši hráli dobře. Je to zápas, kdy se dostanete do tlaku a soupeř vždycky z nějakého protiútoku zahrozí. Když nám to spadne do brány, tak to není nic dobrého. My jsme v té situaci byli hned v první třetině. Jsme rádi, že jsme to dohráli do vítězného konce," řekl konkrétně.

Růžička se také vyjádřil k Tomáši Hertlovi, jenž kvůli blíže nespeciifikovanému zranění opustil předzápasový trénink už po pěti minutách a do včerejšího duelu nenastoupil. "Má nějaké zranění, ale nechceme to rozpitvávat. Uvidíme, jestli se do dvou dnů dá dohromady. Není to nic vážného, ale na zápas to dneska nebylo," řekl. Poté také smekl před Jakubem Klepišem, který v prvním dějství proti Lotyšům uttrpěl zranění ramene, ale po chvíli se do duelu opět vrátil. "Klobouk dolů. Na něj pak byly ještě další fauly včetně toho pětiminutového zákroku, kdy ho tam sekli u brány. Takhle se hraje mistrovství světa."

Související

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CZE Tým Vladimír Růžička

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Šestnáct žen obvinilo slavného kouzelníka Davida Copperfielda z obtěžování

Více než deset žen obvinilo amerického iluzionistu židovského původu Davida Copperfielda ze sexuálního obtěžování, k němuž mělo dojít v letech 1980 až 2014. Informoval o tom deník The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy