Nájezdy, které rozhodnou sérii play-off extraligy, budou v další sezóně už minulostí, hrát se bude do rozhodnutí

Praha - Změny do další sezóny hokejové extraligy jsou na světě. Nejpodstatnější novinka je částečné vymizení nájezdů, které doposud chodily na řadu v případě nerozhodných utkání play-off, namísto nich se bude hrát, dokud jeden z týmů nevstřelí gól.

Zmizí z českého hokeje nájezdy nadobro? Jistě že ne, změny se týkají pouze pátých a vyšších zápasů jedné série duelu play-off. Ještě v letošním ročníku jsme mohli pozorovat rozhodování zápasů pomocí nájezdů až do sedmého utkání, tomu je nyní odzvoněno.Podle Asociace profesionálních klubů ledního hokeje je hlavní přínos změny zakotvený ve zvýšení napínavosti zápasu a ve faktu, že nadále bude o vítězi série nezbytně nutně rozhodnuto pouze herním výkonem a ne nájezdy, které mnoho hokejistů považuje za loterii. Jediný případ, kdy by mohly nájezdy rozhodnout o vítězi série, je pouze za stavu 3:0 na zápasy. V takovém případě by byly nájezdy stále možné, a pokud vyhraje vedoucí tým, nájezdy rozhodnou. V jiném případě se ale bude hrát až do úplného rozhodnutí. Menší změnou už je pak, že se nájezdy pojedou na obě strany a nebudou se gólmani střídat v jedné bráně.Pro manažery a trenéry se do další sezóny otevřou dveře pro zkoušení většího množství zahraničních hráčů. Doposud mohl tým vyčerpat jen šest licencí pro cizince a další už nepřibírat, to se do další sezóny ruší. Kádr tak může obsahovat takřka libovolný počet cizinců a jediné jejich omezení je, že pouze šest z nich se může naráz objevit v zápase. Trenéři tak mají možnost volněji probírat zahraniční hráče a nenarušovat licence již hrajících členů týmu.

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Rozhodčí hokej

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy