Přestupy v NHL: První den přinesl přesun tří Čechů i dalších hvězd

Philadelphia - V zámořské NHL se opět otevřel trh s volnými hráči. A je na něm skutečně živo. Kromě několika zajímavých přestupů zahraničních hráčů registrujeme i hráčské pohyby s českou stopou.

Český brankář Michal Neuvirth, který po většinu uplynulé sezóny oblékal dres Buffala Sabres, za něž odchytal sedmadvacet utkání, a od března pak působil v New Yorku Islanders s bilancí šesti startů, se stal hráčem Philadelphie Flyers.

S Letci uzavřel český gólman dvouletou smlouvu, podle níž si přijde na 3,25 milionu dolarů.

Dres mění i Michael Frolík. Útočník opouští Winnipeg a od příští sezóny bude jeho hruď zdobit ohnivé písmeno C. Během pěti let si v Calgary přijde na 21,5 milionu dolarů (více než půl miliardy korun).

Na známá místa se vrací Zbyněk Michálek. Po krátkém působení v St. Louis Blues totiž bude znovu nastupovat v obraně Arizony. Jak plyne z kontraktu, vyplatí mu vedení Kojotů za dva roky 6,4 milionu dolarů.

Zajímavé transfery se ale udály i bez účasti českých hokejistů. Slovenský obránce Andrej Sekera podepsal šestiletou smlouvu s Edmontonem. Ta mu vynese průměrně pět a půl milionu dolarů ročně.

Toronto vyměnilo útočníka Phila Kessela do Pittsburghu. Jako protihodnotu získali Leafs útočníky Kasperiho Kapanena (22. muž loňského draftu) a Nicka Spalinga, obránce Scotta Harringtona (druhé kolo draftu 2011) a první a třetí volbu v draftu. Penguins dostanou druhou volbu v draftu, útočníka Tylera Biggse a obránce Tima Erixona. Toronto se zavázalo splácet 15 % Kesselovy mzdy.

Stejnojmenný vnuk známého ruského hokejového trenéra Viktora Tichonova opustil KHL a na rok se upsal novopečeným mistrům z Chicaga.

Zkušený obránce Mike Green se nedohodl na nové smlouvě ve Washingtonu a odchází do Detroitu. Vedení Red Wings mu nabídlo tříletou smlouvu s průměrnou roční gáží ve výši 6 milionů dolarů.

Vítěz Stanley Cupu Brad Richards se stěhuje z Chicaga do Detroitu. S Rudými křídly podepsal roční kontrakt ve výši tří milionů dolarů. V případě úspěchů v play off se může odměna ještě o milion dolarů navýšit.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Michael Frolík (hokejista)

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy