Po ráně pukem nemohl dýchat! Pak skóroval a zavelel k obratu

Praha - V duelu mezi Hradcem Králové a Třincem, se střílelo nejen na brankáře, ale i na hráče. Své o tom ví domácí Karel Pilař, který v šesté minutě inkasoval pořádnou dělovku pukem přímo do krku. Na střídačce mu pohmožděný krk ošetřil klubový doktor a Pilař po návratu na led zavelel k obratu.

Jak to s vámi teď vypadá? Na krku máte „pěknou" památku... „Měl jsem nejdřív trochu strach, protože jsem nemohl dýchat. Trochu mi to vevnitř oteklo, cítím se podobně jako při angíně. Ale nic, dobrý, rozdýchal jsem to. Nic mi není."

Na ledě perlíte, vaše body (3+5) by brali všichni útočníci. Jste sám se sebou spokojený? „Cítím se dobře, trenér mi věří, dostávám prostor. Na tohle jsem se připravoval celé léto, měl jsem i částečnou volnost, počítal jsem s ice timem, který tady dostávám. Zatím to hodnotím kladně, daří se mi. Ale je to jen pár prvních zápasů."

Jak je pro vás, pro letní posily, důležité, že se vám všem daří? O Bednářovi nemá cenu mluvit, ve hře jsou hodně cítit i Ihnacak s Courchainem. „Kluci se chytli. Je vidět, že hokej umí, prosazují se. Nikdo z nás sice nezačal dobře, ani kluci, ale postupem času jim trenér řekl, co chceme hrát a nese to ovoce. Posledních pár zápasů už hrají výborně, patří jim samá chvála."

A jak zásadní je pro vás současná sebedůvěra i důvěra kouče Draisaitla? „To dělá hodně. Já potřebuju hrát. Když jsem měl důvěru od trenéra Jandače na Spartě, myslím, že jsem hrál dobře. Tady ji mám od začátku a já doufám, že ji vracím."

Jaký to byl zápas s Třincem vašima očima? Vedli jste 1:0, abyste záhy převraceli manko z 1:2 na 5:2... „Zhruba takový průběh jsme očekávali. Třinec třikrát prohrál, věděli jsme, že budou chtít vyhrát, znali jsme jejich sílu. Dohrávali nám hráče, začali velmi dobře. Ale my jsme měli štěstí, že jsme dali rychlý gól, pak to byla taková přetahovaná, ze které jsme naštěstí vyšli vítězně."

Hradci chybí kapitán Jiří Šimánek, zažívací potíže nepustily do zápasu Jaroslava Bednáře. Jak vám tímto vědomím bylo, když Třinec otočil na 2:1? „Pořád stejně. Já věřím každý zápas, pokaždé se musí hrát šedesát minut. Nebral jsem si to. Spíš ráno, když jsem se podíval po kabině, moc známých kluků tam nebylo... Z toho, jak to večer zvládneme, jsem trochu strach měl. Ale dobře to dopadlo."

Třinec na Hradec umí, v minulé sezoně Oceláři čtyřikrát vyhráli. Jak moc jste si to v kabině připouštěli? „Věděl jsem o tom, i když jsem v Hradci loni nebyl celou dobu. Klukům z Kanady jsem o tom ale povídal, že minule Hradec neudělal na Třinci ani bod a že měl nejvíc gólů v oslabení. To oslabení nám dnes nevyšlo (Třinec jednou skóroval), ale bereme body."

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Hradec Králové HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy