Winter Classic ovládl Montreal. Plekanec asistoval u dvou gólů +VIDEO

Foxborough - Zámořská NHL si může odškrtnout zápas pod širým nebem s číslem osm. Tradiční novoroční utkání Winter Classic mělo letos jednoznačný průběh. Hokejisté Montrealu na fotbalovém stadionu ve Foxborough rozstříleli Boston 5:1, dvěma asistencemi se na hladké výhře Canadiens podílel český útočník Tomáš Plekanec.

Stejně jako v předešlých letech, i letos byl o zápas pod širým nebem mezi fanoušky obrovský zájem. Rekord sice ani zdaleka nepadl, ale na Gillette Stadium, který je domovem amerických fotbalistů a New England Patriots a fotbalového klubu New England Revolution, dorazilo 67 246 diváků.

Někteří se ještě možná ani nestihli pořádně usadit a už padl první gól. Po 74 sekundách dostal puk do branky Bostonu ze vzduchu Desharnais. Klíčová ale byla druhá třetina, ve kterém hostující Canadiens díky dvěma trefám odskočili už na 3:0.

Nejprve Byron zblízka doklepl puk za záda bezmocného gólmana Raska a dvě minuty před druhou sirénou se poprvé v utkání blýskl i Tomáš Plekanec. Český forvard našel přihrávkou přes celé kluziště Paciorettyho, který ihned poslal puk před branku, kde byl Gallagher. Navrátilec do sestavy Montrealu se k zakončení dostal a baseballovým způsobem potřetí překonal Raska.

Jeho protějšek Condon naopak chytal famózně a střelce Bruins přiváděl doslova k šílenství. Zákrok večera předvedl sekundu před koncem druhé třetiny, kdy lapačkou sebral téměř jistý gól Spoonerovi. Obvyklá dvojka Canadiens držela naději na to, že jako první gólman v historii Winter Classic vychytá nulu, až do úvodu třetí části hry. Ve 44. minutě ho po teči překonal Beleskey.

Boston se po snížení hnal za dalším gólem, šance měl, ale žádnou neproměnil. A tak udeřilo na opačné straně. Plekanec vybojoval v obranném pásmu puk a rozehrál útočnou akci, na jejímž konci byla přihrávka Gallaghera na rozjetého Paciorettyho, který byl v koncovce znovu neomylný. Poslední hřebíček do rakve Bruins zasadil půldruhé minuty před koncem svou druhou brankou Byron.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL Winter Classic Montreal Canadiens

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 14 minutami

před 14 minutami

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

Vstup Česka do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná, řekl Pavel

Při zahájení festivalu United Islands of Prague prezident Petr Pavel zdůraznil, že vstup České republiky do Evropské unie byl výhrou, i když EU není bezchybná. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy