Rusové rozjásali domácí fanoušky, Dány deklasovali 10:1

Moskva – Favorizovaní domácí hokejisté před svými diváky předvedli téměř exhibici, když Dánsku nasázeli potupnou „desítku“. Po vítězství 10:1 se Rusko posunulo na druhé místo ve skupině A, na Čechy ztrácí dva body.

Pět kanadských bodů si připsali Vadim Šipačov a Artěm Panarin. Šipačov vstřelil dvě branky a přidal tři asistence, Panarin ke gólu přidal čtyři finální přihrávky.

Rusové otevřeli skóre už ve 3. minutě, kdy přesně mířil Marčenko. Další dvě branky v první části přidali v přesilovce Čudinov, pak se trefil Zajcev. Rusové měli v první třetině drtivou střeleckou převahu.

Dánové sice přežili bez vstřelené branky dvě oslabení, síť v brance gólmana Nielsena se opět zavlnila díky dvěna trefám Mozjakina, po jednom gólu vstřelili i Širokov Dadonov.

Rusové hráli efektně i efektivně i ve třetí třetině, Šipačov ke dvěma asistencím přidal dvě branky. Zatímco Nielsen si zápas "užil" až do konce, Bobrovskij přenechal místo v brance Sorokinovi. Účet zápasu uzavřel v další početní výhodě v 56. minutě Panarin. Dánové mohli výsledek kosmeticky upravit v přesilovce pět na tři, Sorokina však překonat nedokázali.

Rusko - Dánsko 10:1 (3:0, 4:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Marčenko (Dadonov, Zajcev), 13. Čudinov (Šipačov, Panarin), 14. Zajcev (Burmistrov), 31. Mozjakin (Dacjuk, Ljubimov), 34. Mozjakin (Dacjuk, Bělov), 34. Širokov (Vojnov), 38. Dadonov (Šipačov, Panarin), 42. Šipačov (Dadonov, Panarin), 45. Šipačov (Panarin, Dadonov), 56. Panarin (Vojnon, Šipačov) - 30. J. Hansen (Eller, Ehlers). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Fraňo - Lederer (oba ČR), Pihlblad (Švéd.). Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. Diváci: 11.022.

Sestavy:

Rusko: Bobrovskij (47. Sorokin) - Vojnov, Jemelin, Bělov, Čudinov, Zajcev, Marčenko, Antipin - Sannikov, Dacjuk, Mozjakin - Panarin, Šipačov, Dadonov - Ljubimov, Kalinin, Tělegin - Plotnikov, Burmistrov, Širokov. Trenér: Oleg Znarok.

Dánsko: S. Nielsen - M. Lauridsen, Nicholas Jensen, Boedker, Lassen, D. Nielsen, O. Lauridsen, Kristensen - Ehlers, J. Hansen, Eller - Storm, Nicklas Jensen, Madsen - Bjorkstrand, Christensen, Green - Starkov, Poulsen, Bau Hansen - Aagaard. Trenér: Jan Karlsson.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS RUS Tým Hokej MS DEN Tým

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy