Američané porazili na MS v hokeji Maďarsko 5:1

Petrohrad - Hokejisté USA porazili na mistrovství světa ve skupině B Maďarsko 5:1.

Zatímco Kinkaid v brance favorizovaných Američanů si za celou první třetinu připsal jediný zákrok, jeho protějšek Vay, který byl maďarským hrdinou předchozího duelu s Finskem (0:3), čelil 15 ranám mezi tyče. Ale pokaždé byl úspěšný. Překonat ho nedokázali Motte při přečíslení, ale ani velký talent Matthews, jehož nebezpečný pokus vykopl betonem.

Nechybělo mnoho, aby hned zkraje druhé části dostal zápas nečekanou zápletku: Sarauer však zblízka orazítkoval jen tyčku za Kinkaidovými zády. A pak už dostal zápas očekávaný scénář. Ve 25. minutě otevřel v přesilovce skóre Foligno. Po pouhých 18 sekundách přidal druhou trefu favorita Hinostroza a ve 35. minutě nachytal Vaye z boku Larkin.

Další možnosti měli ve třetím dějství Vatrano a Nelson v samostatném úniku, ale čtvrtou trefu přidal až v 53. minutě Foligno. Chvilku poté zvýšil Murphy na 5:0. Nakonec se dočkali malé radosti i Maďaři, kteří za celé utkání vyslali mezi tyče pouze osm střel. Dvě minuty před koncem využil přesilovku Sofron.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Kanada nedopustila překvapení. Po výhře nad Německem dokráčela k 28. titulu mistrů světa

Německá reprezentace si přála navázat na tu lotyšskou, která vybojovala v neděli odpoledne pro svou zemi historicky první medaili z MS a postarala se tak o překvapení turnaje v Tampere a Rize. Finále s favorizovanou Kanadou začala dobře, v zápase dokonce dvakrát vedla, podobně jako v utkání o bronz Lotyši nad Američany. Ale na rozdíl od Lotyšů už Němci postupem času ztráceli síly tak moc, že už ve třetí třetině nedokázali najít odpověď na rozhodující gól kanadského hrdiny Blaise a Toffoli s Laughtonem se pak postarali odskočení ve skóre na konečných 5:2. 
Ilustrační foto

Lotyši se dočkali zasloužené odměny. Po výhře nad Američany v prodloužení získali historický bronz

Malý, ale odhodlaný lotyšský národ zažívá v těchto dnech asi nejšťastnější období v historii. Postarali se o to jeho novodobí hrdinové, tedy hokejisté. Právě lotyšští reprezentanti v této hře se dočkali tolik kýženého historického úspěchu, když na letošním mistrovství světa došli až k medaili. Přestože má bronzovou hodnotu, pro Lotyše je jako zlatá. Největším národním hrdinou se stal Kristians Rubins, jenž nejprve zařídil prodloužení v duelu s Američany a v něm pak svou další přesnou trefou na 4:3 rozradostnil celé Lotyšsko. 

Více souvisejících

Hokej MS Hokej MS CAN Tým Hokej MS HUN Tým

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy