Kaše má první gól v NHL, Pastrňák rozhodl o výhře Bostonu

Ústí nad Labem/Vancouver - První gól v NHL! Jednadvacetiletý český útočník Ondřej Kaše vstřelil svou premiérovou branku v lize a i díky jeho trefě Anaheim zvítězil ve Vancouveru. Ve dvanácti nočních zápasech bodovali i další Češi - zářil hlavně dvougólový Martin Hanzal z Arizony a David Pastrňák z Bostonu.

Kromě šestice týmů hráli všichni. Boston si poradil s Carolinou a zvítězil 2:1 po samostatných nájezdech. Bruins dlouho prohrávali 0:1, vyrovnat se podařilo domácím až půl minuty před koncem zápasu. Asistenci si ve hře připsal David Pastrňák, stejně jako vítězný gól v penaltách. Jednu gólovou přihrávku zaznamenal také David Krejčí.

Boston Bruins : Carolina Hurricanes 2:1 sn. Branky: 60' Krug (Pastrňák, Krejčí), rozh. nájezd Pastrňák - 28' Hanifin. Diváci: 17 565.

Vancouver ve své Rogers Aréně přivítal Anaheim Ducks, v sestavě s Ondřejem Kašem. A Ducks vyhráli 3:1, i díky brance českého hráče. Odchovanec chomutovského hokeje se dočkal svého prvního gólu v osmém zápase NHL - objel branku a v nepřehledné situaci po odrazu puk doputoval až do sítě.

Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 1:3. Branky: 53' H. Sedin - 24' Silfverberg, 35' Kaše, 58' Cogliano. Diváci: 17 627.  

Ondřej Kaše vstřelil první gól v NHL.

Buffalo na domácí půdě čekal těžký soupeř - New York Rangers. A Jezdci ještě osm minut před koncem utkání drželi těsný náskok 2:3. Jenže do zápasu promluvil výrazným způsobem Američan Jack Eichel, dvěma góly v rozmezí dvou minut skóre otočil ve prospěch Buffala. I přes výhru jsou ale Sabres jedním z nejhorších týmů v lize. Z Čechů nikdo nenastoupil. 

Buffalo Sabres : New York Rangers  4:3. Branky: 1' Larsson, 30' Gionta, 55', 57' Jack Eichel - 17' McDonagh, 29' Nash, 32' Staal. Diváci: 18 047.

Solidní start do sezony zažívá překvapení z Columbusu. Blue Jackets jsou v současné době na čtvrtém místě Východní konference, naposledy proti Columbusu neuspělo Colorado. To už v první třetině prohrávalo 0:2. Avalanche se sice podařilo během druhé dvacetiminutovky vyrovnat, ale ve třetí třetině rozhodl vítěznou brankou Kanaďan Boone Jenner. Lukáš Sedlák se neprosadil.

Colorade Avalanche : Columbus Blue Jackets 2:3. Branky: 31' Comeau, 35' Henley -  5' Saad, 17' Foligno, 59' Jenner. Diváci: 12 141.

Absolutně nejhorším týmem NHL je po první čtvrtině základní části Arizona Coyotes. Pouze čtyři výhry v základní hrací době, Arizona zažila už lepší start do nového ročníku. Coyotes naposledy prohráli s Los Angeles Kings 3:4. Domácím nepomohly ani dvě branky Martina Hanzala, asistenci zaznamenal Radim Vrbata. Mimochodem - více diváků přišlo v úterý na zápas Sparty Praha s Kometou Brno. 

Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 3:4. Branky: 1' a 19' Hanzal (Vrbata), 54' Rieder - 13' King, 31' a 54' Nolan, 56' Lewis. Diváci: 11 327.

Pittsburgh nedal před domácí návštěvou šanci Dallasu Stars, hosté odjeli s debaklem 2:6. A to byl stav ještě pět minut před koncem utkání 3:2 pro Penguins. Třemi body zazářil hlavně Sidney Crosby, nejlepší střelec soutěže. Třetí gól sám dal, dva další připravil. Dallasu stále chybí kvůli zranění čeští útočníci Aleš Hemský a Jiří Hudler, hrající Radek Faksa nebodoval.

Pittsburgh Penguins : Dallas Stars 6:2. Branky: 9' Cole, 28' Hornqvist, 40' Crosby, 57' Sheary, 58' Fehr, 58' Bonino. Diváci: 18 420.  

Chicago se díky výhře 4:3 nad New Jersey posunulo do čela NHL, vítězný gól v prodloužení vstřelil slovenský útočník Marián Hossa. Devils nepomohl ani hattrick Travise Zajace. Zacha, Rozsíval a Kempný v utkání nebodovali, všichni tři odehráli na ledě patnáct minut. 

Chicago Blackhawks : New Jersey Devils 4:3 pp. Branky: 22' Kruger, 33' Anisimov,  38' Hjalmarsson, 62' Hossa - 4', 31' a 49' Zajac. Diváci: 21 351.

Washington s Alexandrem Ovečkinem narazil na New York Islanders. Premérový start si za domácí Capitals připsal český forward Jakub Vrána, na ledě odehrál přes deset minut. I on ale musel přihlížet nečekanému výsledku 0:3 ve prospěch Ostrovanů. Bezbrankový stav vydržel až do třetí třetiny, ve které hosté skórovali třikrát během pěti minut. 

Washington Capitals : New York Islanders 0:3. Branky: 44' Prince, 47' Nelson, 48' Chimera. Diváci: 18 506.

Pikantní souboj Jágra proti gólmanu Petru Mrázkovi zvládl lépe zkušený veterán. I přesto, že Jágr nebodoval, jeho Florida zvítězila 2:1 po prodloužení. Pod trenérem Rowem si tak Panthers připsali první dvoubodovou výhru. Brankář Petr Mrázek pochytal osmadvacet střel, v základní hrací době nestačil akorát na tu Jasona Demerse, v prodloužení rozhodl Fin Barkov. 

Detroit Red Wings : Florida Panthers 1:2 sn. Branky: 2' Zetterberg - 19' Demers, 63' Barkov. Diváci: 20 027.

Edmonton ve své jízdě v posledních zápasech polevil, v souboji s Winnipegem se ale na vítěznou vlnu vrátil - Oilers zvítězili 6:3. Winnipegu, na jehož farmě chytá Ondřej Pavelec, nepomohly ani dvě branky finského mladíčka Patrika Laineho. Tři asistence si v zápase připsala kanadská supernaděje Connor McDavid. 

Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 3:6. Branky: 1' Little, 11' a 42' Laine - 3' a 26' Letestu, 21' a 48' Draisaitl, 42' Maroon, 48' Pouliot. Diváci: 15 294.

Desetkrát se v zápase Ottawy Senators s Philadelphií Flyers vylučovalo, jen jedna početní výhoda byla využitá. A hned ta první, do vedení šla Ottawa. Jenže Flyers zápas otočili a v prodloužení zvítězili 3:2. Dvě asistence si na konto připsal Jakub Voráček, necelých dvacet minut na ledě strávil tvrďák Radko Gudas.

Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 2:3 pp. Branky: 9' Hoffman, 22' Dzingel -  37' Giroux (Voráček), 38' Del Zotto, 61' Giroux (Voráček). Diváci: 14 334.

Už v první dvacetiminutovce St. Louis vedlo nad Tampou Bay 3:1. Zápas nakonec Blues po dramatickém boji zvládli, zvítězili 5:4 a posunuli se na druhou pozici Západní Konference. Domácí skórovali třikrát z početní výhody, hattrick v utkání vstřelil Rus Vladimir Tarasenko. Za Tampu asistoval Ondřej Palát.

St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning 5:4. Branky: 2', 10' a 49' Tarasenko, 14' a 22' Shattenkirk - 11' a 52' Paquette, 35' Johnson, 42' Kučerov. Diváci: 17 351.

Související

Tomáš Hertl, autor: Facebookový profil hráče

Hertl o posledním přestupovém dni přestoupil k obhájcům Stanley Cupu. Nové angažmá mají další tři Češi

Během posledního přestupového dne v rámci kanadsko-americké NHL se uskutečnilo hned několik transferů, přičemž hned čtyři se týkají českých hokejistů. Jeden z nich je pak obzvlášť bombový. Tomáš Hertl mění dres San Jose za ten týmu z Las Vegas. Tuto sezónu tak tedy bude dohrávat za obhájce Stanley Cupu. San Jose opustil i Radim Šimek, míří do Detroitu. Neznamená to však, že v týmu Žraloků nebude český legionář. V tamním brankovišti bude nově k vidění Vítek Vaněček, jenž doposud působil v New Jersey. Jakub Zbořil pak odešel z Bostonu do Columbusu.

Více souvisejících

NHL hokej Ondřej Kaše (hokejista)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

před 3 hodinami

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 11 hodinami

Íránský prezident Ebráhím Raísí zemřel při pádu vrtulníku. Uhořel i ministr zahraničí

Íránský prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničních věcí Hosejn Amír Abdollahján zahynuli při pádu vrtulníku, který se v neděli v husté mlze zhroutil v hornatém terénu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy