Liberec má na čele už pětibodový náskok, na poslední místo spadly Pardubice

Praha - Zase zvládli prodloužení, už osmé v sezoně. Hokejisté Litvínova v devětatřicátém kole hokejové Tipsport Extraligy porazili Pardubice 5:4 v nastaveném čase a díky prohře brněnské Komety je Verva na třetím místě tabulky. Dynamo je navíc po výhře Karlových Varů už poslední. V dalších zápasech zvítězila Sparta, Vítkovice, Liberec i Olomouc.

Už nejsou poslední. Karlovarští hokejisté dnes na svém ledě přivítali Zlín a díky výhře 4:1 se Energie konečně odpoutala ze čtrnáctého místa. O výhře Západočechů rozhodla především druhá třetina, ve které domácí vstřelili hned tři góly. Zlínským se tak nepovedlo navázat na poslední dvě vítězství, navíc teď tým Roberta Svobody a Martina Hamrlíka čekají zápasy s Brnem, Litvínovem a Libercem.

Energie Karlovy Vary : PSG Zlín  4:1 (1:1, 3:0, 0:0). Branky: 17' Mikulík, 25' Stloukal, 29' Gorčík, 35' Benák - 7' Kotvan. Střely: 37:26. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 2 514.

Pět porážek za sebou. To je nepříznivá bilance Pardubic v posledních kolech. A i přes velkou snahu sérii přerušit si Dynamo připsalo prohru šestou, Litvínovu podlehlo 5:4 v prodloužení. Chemici vedli nejprve 3:1 a poté 4:2, pardubičtí ale dokázali utkání zdramatizovat a nakonec i vyrovnat. Za nerozhodného stavu přišlo na řadu prodloužení, v něm trefil Litvínovu bod navrch František Lukeš. Cheza se díky prohře brněnských posunula na třetí místo.

Verva Litvínov : Dynamo Pardubice  5:4 pp. (1:0, 2:1, 1:3 - 1:0). Branky: 15' Pavlík, 27' a 39' Jurčík, 42' a 64' Lukeš - 32' Redenbach, 41' Schaus, 45' Zadina, 49' Rolinek. Střely: 40:35. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4 965.

Výpadek formy v současnosti řeší v Třinci, Oceláři podlehli 3:6 Vítkovicím a mají třetí porážku v řadě. V souboji s Riderou třinečtí vedli, přesto tři cenné body slaví soupeř. Ostravským hráčům se podařila poslední třetina, dali v ní hned čtyři branky, dvě přesné trefy si v utkání připsal domácí útočník Radoslav Tybor. 

Vítkovice Ridera : Oceláři Třinec  6:3 (1:1, 1:2, 4:0). Branky: 1' a 50' Tybor, 23' Výtisk, 41' Květoň, 43' Szturc, 55' Kucsera - 12' a 30' Dravecký, 30' Sýkora. Střely: 36:15. Vyloučení: 3:6, bez využití. Diváci: 10 044.

Pražská Sparta v úterý nastoupí k odvetnému utkání semifinále Ligy mistrů, ještě předtím jí však čekal zápas v Plzni. Sparťané ho zvládli, v prodloužení Škodovku porazili 3:2, když tři sekundy před vypršením nastaveného času rozhodl o bonusovém bodu veterán Jaroslav Hlinka. Plzeňským hráčům skončila série pěti výher, v tabulce jsou momentálně devátí.

Škoda Plzeň : Sparta Praha  2:3 pp. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1). Branky: 40' Vondráček, 58' Kubalík - 33' Vrána, 38' Pech, 65' Hlinka. Střely: 29:35. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:1. Diváci: 6 079.

Moravské derby Brno - Olomouc zvládli lépe hosté, Olomouc zvítězila 3:1 a svěřenci trenéra Zdeňka Venery dokázali navázat na poslední vítězné utkání s Vítkovicemi. Kometa naopak díky další ztrátě spadla v tabulce z bronzové příčky na čtvrtou pozici a před pátou Spartou má jen tříbodový náskok.

Kometa Brno : HC Olomouc  1:3 (1:1, 0:1, 0:1). Branky: 3' Trška - 9' Skladaný, 24' Laš, 51' Holec. Střely: 33:19. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 7 314.

V posledním zápase zavítal aktuální lídr z Liberce do nedaleké Mladé Boleslavi. Pešánův tým potvrdil roli favorita, vyhrál 3:1 a před druhým Třincem mají liberečtí už pětibodový náskok. Dva góly vstřelil do sítě domácích útočník Jan Stránský, Boleslav má z posledních jedenácti kol jen tři výhry.

Mladá Boleslav : Bílí Tygři Liberec  1:3 (0:1, 0:1, 1:1). Branky: 45' Lenc - 17' Jelínek, 26' a 59' Stránský. Střely: 36:26. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 3 768. 

Tabulka Tipsport Extraligy: 

# Tým Body 1. Bílí Tygři Liberec 80 2. Oceláři Třinec 75 3. Verva Litvínov 69 4. Kometa Brno 68 5. Sparta Praha 65 6. Mountfield HK 62 7. Piráti Chomutov 61 8. Vítkovice Ridera 58 9. Škoda Plzeň 53 10. Mladá Boleslav 50 11. PSG Zlín 50 12. HC Olomouc 45 13. Energie Karlovy Vary 36 14. Dynamo Pardubice 35

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha Verva Litvínov

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 33 minutami

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy