Kouč Kýhos končí po neúspěchu v play off v Třinci. Ten nyní přemýšlí nad čtyřmi jmény

Třinec - Pro někoho sezóna v tuzemské nejvyšší hokejové soutěži stále pokračuje, pro někoho už skončila a pro někoho skončila dříve, než si třeba dané mužstvo přálo. To je třeba případ Třince, jenž se po základní části umístil na druhé příčce ligové tabulky a v následujících vyřazovacích bojích tak měl patřit k favoritům. Ve čtvrtfinále play-off však narazil na hokejisty z Chomutova a ti byli nakonec úspěšnější. Nejen proto se ze strany klubového vedení snesla kritika na hlavu dosavadního lodivoda třineckých Ocelářů Vladimíra Kýhose, jenž tak středečním dnem předčasně ukončil své angažmá v tomto slezském klubu. Nyní se tak v zákulisí spekuluje o možných nástupcích, největší šanci na tuto funkci má podle posledních informací bývalý hráč Třince Václav Varaďa, který ale v současnosti chystá reprezentační osmnáctku na blížící se světový šampionát, jenž se uskuteční na Slovensku.

K případným nástupcům Vladimíra Kýhose na uvolněný post hlavního kouče třineckého celku uvedl klubový manažer Jan Peterek následující: „Aktuálně uvažujeme nad čtyřmi variantami. S některými vytipovanými adepty už proběhla i první jednání. Osobně bych si přál, abychom jméno nového kouče zveřejnili nejpozději se začátkem letní přípravy. Ta by měla začít podle původního plánu 2. května," řekl konkrétně.

Ke svému konci v Třinci se vyjádřil i samotný stratég Vladimír Kýhos, jehož úkolem měl být zisk mistrovského titulu. „Přiznám se, že vyřazení ve čtvrtfinále bylo pro mě obrovským zklamáním. Následně jsem připravil pro vedení klubu hodnotící zprávu o uplynulé sezoně a na společné, a chtěl bych zdůraznit kultivované schůzce, jsme došli po vzájemné dohodě k závěru, že se naše cesty rozejdou," hodnotil sklesle závěr svého působení v Třinci Kýhos.

Ten měl podle původního kontraktu stát na lavičce třineckého mužstva v roli kouče ještě další rok a krátce poté, co byli jeho svěřenci vyřazeni z letošního play-off, z něj byla ještě cítit chuť v klubu nadále pracovat. „Chuť mám, proč bych neměl? Hokej dělám rád," řekl tehdy konkrétně. Nyní ví, jaká věc mu nakonec vedle zmiňovaného vyřazení také zlomila hlas. „Sezónu rozhodla kauza Polanský. Dost mě taky zaskočilo odvolání manažera Marka. S Pavlem jsem do toho boje šel, znám ho. Nebylo to dost šťastné, za tím si stojím. To se trošku podepsalo na našich výkonech."

Důvod ukončení spoluprace mezi třineckými Oceláři a koučem Kýhosem přidal Ján Moder, prezident tohoto klubu: „I přes druhé místo po základní části a zajištění účasti v příštím ročníku Ligy Mistrů, je výsledek v play off s tak silným týmem, jaký jsme měli, brán jako velké zklamání."

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR Vladimír Kýhos HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy