Extraliga 26. kolo: Série Plzně skončila. Léčba Kýhosem zabrala, Boleslav vyhrála i v Třinci

Třinec - V úvodním duelu šestadvacátého kola hokejové extraligy prodloužila Boleslav výbornou sérii pod novým trenérem Kýhosem a zvítězila i v Třinci. Osmizápasová vítězná série Plzně skončila na hokejkách Zlína. Kometa se vrátila na vítěznou vlnu demolicí Litvínova.

Do třinecké Werk Arény přijel neoblíbený soupeř, který navíc pod novým koučem Kýhosem chytil vítěznou vlnu. A Boleslav slavila i dnes. Základ úspěchu položil už v 7. minutě Klepiš, který překvapil Hrubce. Chvíli nato navíc zvýšil Vojtěch Němec. Ještě před první sirénou sice snížil Marcinko, ale hned po přestávce vrátil Boleslavi dvougólové vedení Orsava.

To už bylo moc na gólmana Hrubce, kterého v kleci domácích vystřídal Peter Hamerlík. Oceláři začali lépe bruslit a zásluhou Janka se jim povedlo snížit.  Více ale Boleslav nedovolila, naopak na konečných 4:2 pět minut před koncem upravil svým druhým gólem v zápase Jakub Klepiš.

Ondráček utnul krasojízdu Indiánů

Zlín přijel do Plzně, která jasně vládne extralize a před zápasem držela parádní osmizápasovou sérii výher. Ta ovšem skončila v čase 61:31, když dostal povedenou náhru od Veselého Jiří Ondráček a jeho střelu z první Svoboda neměl šanci krýt.

Indiáni tak prohráli na vlastním ledě teprve podruhé v ročníku, jehož základní část dnes uzavřela svou první polovinu. Berani pro změnu zaznamenali důležitou výhru v boji o první desítku.

Anděl lepší Konráda, Tygři venku opět neúspěšní

Strážným andělem se pro Jihlavu stal Lukáš Anděl, který v prodloužení prostřelil olomouckého Konráda a připsal na konto posledního celku tabulky plusový bod. Domácí mohli mít ještě o bod více, ale do nastaveného času duel poslal ve třetí třetině olomoucký Ondrušek.

Bílí Tygři opět potvrdili svou pověst a prohráli ve Vítkovicích. Horší než Liberec jsou na venkovních kluzištích už pouze Jihlavané. O třech bodech pro Rideru rozhodl ve 44. minutě kuriózní brankou Rostislav Olesz. Jeho střelu sice Will chytil, ale dojíždějící Derner svého gólmana dotlačil do klece i s pukem.

Horký řídil kanonádu do sítě Vervy, derby rozhodl Sýkora

Kometa byla před zápasem s Litvínovem sice stále čtvrtá, ale tížila ji špatná série pěti proher v řadě a už se pomalu začínalo mluvit o krizi. Mediální řeči v Brně rázně zarazili. Verva nestíhala a na dálnici D1 si poveze pořádný náklad v podobě šesti branek. Mužem zápasu byl brněnský Horký (1+2).

Vyprodaná Tipsport Arena v Pardubicích sledovala východočeské derby s Hradcem, který se před zápasem hřál na druhém místě extraligové tabulky. Perníkáři ale favoritovi nedali ani kousek ledu zadarmo a trochu překvapivě zvítězili 3:2. Rozhodl zkušený Petr Sýkora.

Kolo zakončil souboj Chomutova s pražskou Spartou, které dospěl až do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Piráti. Plusový bod proti trápícím se Sparťanům zajistil Vladimír Růžička.

Konečné výsledky 26. kola extraligy:

Třinec - Boleslav 2:4 (1:2, 1:1, 0:1)Branky: 15. Marcinko (Martin Růžička, Mikulík), 31. Jank (Chmielewski, Marcinko) – 7. Klepiš (Hanzlík), 9. V. Němec (Klepiš, Pacovský), 22. Orsava (Hanzlík, P. Holík), 55. Klepiš (Pacovský, P. Holík)

Jihlava - Olomouc 3:2 v prodloužení (0:1, 2:0, 0:1, 1:0)Branky: 30. Dostálek (Zeman, Žálčík), 39. Čachotský (Skořepa), 63. Anděl (Čachotský) – 17. Mráz (Holec, J. Galvas), 52. Ondrušek (Houdek)

Vítkovice - Liberec 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)Branky: 17. D. Květoň (Szturc, O. Roman), 27. Baranka (Kolouch, O. Roman), 44. Olesz – 18. Ordoš (Kolmann, P. Jelínek), 38. Jánošík (Šmíd, M. Kvapil)

Plzeň - Zlín 1:2 v prodloužení (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)Branky: 36. Stach (Mertl) – 51. Šťastný (Honejsek, Freibergs), 62. J. Ondráček (O. Veselý, Freibergs)

Pardubice - Hradec 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)Branky: 19. Marosz (Trončinský, Cardwell), 25. Rolinek (Mojžíš, Marosz), 58. P. Sýkora (Marosz, Rolinek) – 28. Dragoun (Červený), 45. Dragoun (Pláněk, Berger)

Kometa - Litvínov 6:2 (1:0, 4:1, 1:1)Branky: 5. Horký (L. Čermák, Dočekal), 23. L. Čermák (Horký, Bartejs), 30. Gulaši (Dočekal, J. Krejčík), 37. Hruška (H. Zohorna, Horký), 40. Zaťovič (Barinka, M. Erat), 43. R. Zohorna (Mallet, Haščák) – 33. Trávníček, 54. Válek (Matoušek, Jurčík)

Chomutov - Sparta 4:3 v prodloužení (1:0, 1:1, 1:2, 1:0)Branky: 5. Vondrka (Mrázek, Huml), 36. Skokan (Sklenář, Dlapa), 53. Tomica (Vondrka, Flemming), 64. V. Růžička (Sklenář) – 39. Pech (P. Vrána, Z. Michálek), 49. Říčka (Mikuš, Jarůšek), 55. Jarůšek (Říčka)

Kanadské bodování

30 bodů (18+12): Mertl (Plzeň)29 bodů (15+14): Růžička (Třinec)28 bodů (11+17): Gulaš (Plzeň)

Tabulka

POŘADÍ KLUB ZÁPASY SKÓRE BODY 1. Plzeň 25 89:53 55 2. Hradec 26 67:45 49 3. Třinec 27 75:65 47 4. Brno 26 83:63 45 5. Vítkovice 26 76:68 41 6. Olomouc 25 61:64 38 7. Boleslav 25 59:60 35 8. Sparta 25 63:69 35 9. Pardubice 25 62:72 34 10. Zlín 25 57:68 33 11. Liberec 25 57:77 33 12. Chomutov 25 64:73 32 13. Litvínov 26 55:73 31 14. Jihlava 25 52:70 26

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Oceláři Třinec BK Mladá Boleslav

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy