Extraliga play-off: Kometa kráčí do semifinále, Perníkáři mají první bod

Brno - Cesta mistrovské Komety za dalším titulem je zatím bez poskvrny. Proti Vítkovicím tým z Brna zvítězil i potřetí (tentokrát 4:0) a je poslední krůček od semifinále. Ve druhém dnešním čtvrfinálovém duelu vyhrály Pardubice nad Třincem 3:2 a snížily stav série.

V Brně to s obhajobou titulu myslí vážně. Ve Vítkovicích vyhráli oba dva duely a v nastaveném trendu pokračovala Kometa také dnes. V opačné situaci byly před dnešním odpolednem Pardubice, které si z ledu Ocelářů odvezly dvě porážky.

Vynikající první dějství rozhodlo o dalším triumfu Komety

Kometa si dnes šla za jasným cílem v podobě třetí výhry hned od začátku. V sedmé minutě efektivně uvolnil Zaťovič Petra Holíka, který nadvakrát prostřelil Bartošáka. Ani ne o tři minuty později zvýšil Tomáš Vincour. Na vítkovického strážce svatyně také potřeboval dva pokusy.

A když v čase 18.24 trefil levý růžek klece Jan Hruška, tak už to vypadalo s nadějemi Ridery velice špatně. Hosté sice měli v první periodě také několik příležitostí, ale všechny zneškodnil pozorný Marek Čiliak.

Čtvrtý hřebíček do vítkovické rakve navíc zatloukl nedlouho po začátku druhé třetiny dlouholetý hráč NHL Martin Erat. Ten už překonával Daniela Dolejše, který v bráně nahradil Patrika Bartošáka. Hosté se na výraznější odpověď již nezmohli a tak s Kometou prohrávají 0:3 na zápasy.

V součtu s loňským play-off triumfovala Kometa již podeváté v řadě!

Pardubice vykřesaly naději

Velice důležitou výhru dnes urvali hráči z Pardubic, kteří patří k nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku extraligy. Proti Třinci využil už po 66 vteřinách nabídku Petra Sýkory Sacha Treille a ještě do první sirény zvýšil na 2:0 Martin Kaut.

Teprve osmnáctiletý člen třetí pardubické formace se nejrychleji zorientoval po tyči spoluhráče Perreta a po odrazu puku od zadního mantinelu ho šikovně dopravil za záda Hrubce.

Ve druhé třetině žádná branka nepadla, zato ta poslední nabídla hned tři. Chvíli po úvodním hvizdu snížil Tomáš Linhart a srovnat mohl hned vzápětí Rákos. Místo toho udeřil na druhé straně Matěj Beran. Pak měli Oceláři sérii přesilovek, ale povedlo se jim už pouze korigovat - trefil se Jakub Petružálek.

Zítra se dnešní soupeři utkají počtvrté.

Konečné výsledky třetích zápasů čtvrtfinálových sérií:

Kometa - Vítkovice 4:0 (3:0, 1:0, 0:0), stav série 3:0Branky: 7. P. Holík (Zaťovič), 9. Vincour (P. Holík, Štencel), 19. Hruška (Zaťovič, Štencel), 22. M. Erat (H. Zohorna, J. Krejčík)Pardubice - Třinec 3:2 (2:0, 0:0, 1:2), stav série 1:2Branky: 2. Treille (P. Sýkora, Rolinek), 18. M. Kaut (Perret), 47. Beran (Rolinek) – 42. Linhart (Svačina, Polanský), 59. Petružálek

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

včera

Biden: Izraelci zabíjí civilisty našimi bombami. Pokud zaútočí na Rafah, už žádné nedostanou

Podle amerického prezidenta Joea Bidena Izrael použil bomby dodané Spojenými státy při útocích, které vedly k úmrtí palestinských civilistů v Pásmu Gazy. Biden to uvedl v rozhovoru pro stanici CNN.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy