Extraliga play-off: Kometa zase o krok blíže k titulu. O výhře nad Třincem rozhodl Vincour

Brno - Už třetím duelem, poprvé na brněnském ledě, dnes pokračovalo finále hokejové extraligy. Kometa sice vedla už o dvě branky, ale nakonec musela o výhru ještě tvrdě bojovat. Rozhodl v posledním dějství Tomáš Vincour. Brno tedy vede v sérii nad Třincem 2:1 na zápasy.

Finálová série hokejové extraligy je po dvou zápasech vyrovnaná. Třinec nejprve Kometu přesvědčivě porazil 5:1, aby jim to ve druhém duelu Brno vrátilo a triumfovalo v poměru 3:2. Dnes se série přestěhovala na led úřadujícího mistra.

Zápas se rozjel až ve druhé třetině

Kometě se po měsíční přestávce způsobené zraněním vrátil do sestavy Martin Dočekal a v prvním dějství pomohl k průběžnému stavu 1:0. Už v 6. minutě se prosadil Tomáš Bartejs, který proměnil dobrou práci Erata a Radima Zohorny.

Jinak se hrál v DRFG Aréně opatrný hokej. Ve druhé třetině se ale borci na kluzišti rozhýbali a výsledkem byli tři góly a stav 2:2. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil po šikovném prosmýknutí v čase 26.14 Luboš Horký. Pak ale zabrali Oceláři.

Kovařčík a Cienciala srovnali krok

Hned o patnáct vteřin po Horkého trefě snížil Ondřej Kovařčík. Mladý Ocelář využil špatné Čiliakovi rozehrávky, kterou nezachránili ani jeho kolegové v modrém dresu. Do remízového stavu poslal zápas nejproduktivnější hráč letošního play-off David Cienciala.

Pak se snažili domácí strhnout vedení opět na svou stranu a vypracovali si hned několik kvalitních příležitostí. Nezaháleli ani hráči Třince, velkou šanci měl například Svačina. Brankově se ale dokázali vyjádřit brněnští. Zápas totiž rozhodl Tomáš Vincour. 

Závěrečná hra bez brankáře branku nepřinesla

Čermák narýsoval krásnou přihrávku, kterou si našel právě sedmadvacetiletý Vincour. Hrubec se nestačil přemístit a tak se mohli domácí radovat ze stavu 3:2. Ten i přes power play Ocelářů vydržel až do závěrečného hvizdu.

"Bylo tam obrovské nasazení, obrovská touha. Zvládli jsme to, i když se utkání nevyvíjelo podle našich představ. Ve čtvrtek chceme začít lépe a odskočit Třinci na dva body,“ prozradil pro hokej.cz asistent brněnského kouče Kamil Pokorný.

Série za stavu 2:1 pro Kometu pokračuje zítra opět na brněnském ledě.

Konečný výsledek třetího finálového zápasu:

Kometa - Třinec 3:2 (1:0, 1:2, 1:0), stav série 2:1Branky: 6. Bartejs, 27. L. Horký (L. Čermák), 47. Vincour (L. Čermák, J. Krejčík) – 27. O. Kovařčík (Roth), 32. Cienciala (Svačina)

Kanadské bodování:

16 bodů (7+9): Cienciala (Třinec)14 bodů (7+7): Polanský (Třinec)13 bodů (4+9): Svačina (Třinec)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Kometa Brno HC Oceláři Třinec

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy