Hokejová Sparta hledá kouče. Zvednout jí má německá legenda se dvěma Stanley Cupy

Praha - Po sezóně 2017/18 skončil na střídačce hokejové pražské Sparty jej í dosavadní trenér František Výborný, který se pokoušel již potřetí ve své dlouholeté trenérské kariéře dostat Spartu vysoko, jenže to se mu nepodařilo, když v předkole play-off jeho svěřenci nestačili na Liberec. Nyní tedy klubové vedení hledá jeho nástupce, který by se měl opět postarat o to, aby celek hrající své domácí zápasy v libeňské O2 Areně opět bojoval o ta nejvyšší místa. Do Prahy by tak kvůli tomu měl, alespoň podle informací deníku Sport, přijet německý stratég Uwe Krupp. „Nyní však již HC Sparta Praha může potvrdit eminentní zájem o tuto velkou osobnost světového hokeje a také to, že je v kontaktu s agenturou, která trenéra Kruppa zastupuje," píše konkrétně ve svém prohlášení pražský klub na svých webových stránkách.

Dvaapadesátiletý nemecký kouč, jenž v minulosti vedl i reprezentaci země sousedící s naší západní hranicí, ještě v těchto dnech vedl Eisbären Berlín, který však ve finále německé ligy nestačil na Mnichov, v následujících dnech by tak mohl dolaďovat případnou spolupráci se Spartou. „Teprve ve čtvrtek skončilo finále německé nejvyšší soutěže, takže nebylo na místě se ke spekulacím nijak vyjadřovat. Oficiálně zatím k podpisu smlouvy nedošlo," pokračuje ve svém prohlášení sparťanský klub.

Připomeňme, že to byl Krupp, kdo v dresu Colorada a Detroitu coby hráč získal hned dva Staleyova poháry, nejslavnější hokejovou trofej pro vítěze kandsko-americké NHL. Stal se tak jedním ze tří Němců, kteří měli doposud tu čest tuto trofej zvednout nad hlavu. Jako trenér pak vedle toho, že působil v Mnichově a naposledy v Berlíně, vedl i Kolín nad Rýnem, tedy klub z města, kde se Uwe Krupp narodil.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha hokej

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Putin vyrazí poprvé od znovuzvolení na zahraniční cestu. Tentokrát si nevybral Bělorusko ani Turecko

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy