Potvrzeno! Hokejisty Sparty povede držitel dvou Stanley Cupů Uwe Krupp

Praha - To, o čem se v posledních dnech v tuzemském hokejovém zákulisí nejvíce spekulovalo, se nakonec v neděli potvrdilo. Hokejovou pražskou Spartu bude od příští sezóny 2018/19 skutečně trénovat legenda německého hokeje Uwe Krupp. Bývalý hráč, jenž v NHL získal hned dva Stanley Cupy a také bývalý kouč německého národního týmu se dohodl s vedením pražského klubu na dvouleté smlouvě.

"Jsem velmi nadšený, že se nám podařilo přivést do Sparty tak výraznou osobnost, která má respekt po celém světě. Uwe je uznávaná persona, ať už jako hráč, nebo jako trenér. Velmi mě těší, že si z celé řady nabídek, a určitě i finančních lukrativnějších, vybral právě Spartu. Cítí tohle angažmá jako velkou výzvu," uvedl ke změně na trenérském postu majitel pražské Sparty a zároveň i předseda klubového představenstva Petr Bříza, jenž tak mimo jiné připomněl i to, že se klub už delší dobu snažil přivést do Prahy zahraničního stratéga. "Ale nakonec k tomu uzrála situace až nyní. Při veškerém respektu k českým trenérům cítím potřebu jít jinou cestou. Sparta je velmi sledovaný klub u nás i v zahraničí a my chceme být víc mezinárodní. V Evropě je běžnou praxí, že v ligách působí trenéři z jiných zemí," dodal.

Uwe Krup se tak stane nástupcem Františka Výborného, jenž v klubu dosud působil společně se svými asistenty Radimem Rulíkem, Jaroslavem Nedvědem a Martinem Janečkem. Jak totiž uvedl Bříza, Krupp spojí své síly především s Michalem Brošem a právě toto duo bude pracovat na posílení kádru. "Potěšilo mě, jak se o klub zajímá, respektuje ho a má úctu k jeho historii. Cítí tohle angažmá jako velkou výzvu," řekl k osobě Uweho Kruppa Bříza.

Ten pokračoval proč bude k vidění od příští sezóny právě tento respektovaný dvaapadesátiletý kouč. "Můj cíl byl, že pokud máme přivést cizince, musí to být kouč s velkým renomé, respektem a zkušenostmi s evropským hokejem. Tohle Uwe splňuje na víc než sto procent. Ve svém trenérském stylu preferuje pracovitost, odpovědnost k týmu a maximální nasazení. A díky tomu je úspěšným trenérem," popisuje Bříza osobnost nově příchozího kormidelníka.

"Stát se koučem Sparty Praha je pro mě obrovská čest. Na práci v klubu se velmi těším. Jsem si vědom dlouhé historie klubu i hokeje v Česku a dříve v Československu. Hokej má v této zemi kulturní význam a být jeho součástí a převzít roli trenéra Sparty je pro mě závazek," řekl ke svému novému angažmá Krupp, jenž má na kontě coby bývalý hráč celkem 810 odehraných zápasů v NHL, přičemž jak s Coloradem, tak i s Detroitem získal Stanleyův pohár. Nejdřív se chci setkat a poznat se všemi hráči, než začnu mluvit o konkrétních očekáváních. Všichni musíme pochopit, že půjdeme za společným cílem. Týmová práce je klíčová," pokračuje německý kouč, jenž se bude chtít co nejdříve setkat se všemi lidmi z klubového hokejového oddělení.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha hokej

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy