Extraliga 3. kolo: Sparta zlomila kletbu Indiánů, Litvínov rozsekal Perníkáře a stále vládne

Plzeň - Po dlouhých pěti zápasech se podařilo pražské Spartě porazit neoblíbenou Plzeň. Na výhru 3:2 v prodloužení se ale hráči z Holešovic velmi nadřeli. S lehkostí si naopak počínal vedoucí celek soutěže Litvínov, který rozstřílel na východě Čech Pardubice 6:2. Bez bodu je stále Chomutov, ten doma podlehl Liberci.

Souboj dvou týmů s těmi nejvyššími ambicemi sledovala zaplněná Home Monitoring Arena v Plzni. Na západ Čech přijela pražská Sparta a po základní hrací době byl zápas nerozhodný 2:2.

Přestože byli Indiáni po většinu zápasu lepším týmem, plusový bod putuje do hlavního města. O přerušení pětizápasové série sparťanských proher s Plzní rozhodl v přesilovce Jan Košťálek.

Chemici rozložili pardubickou obranu

Ve skvělém vstupu do sezony pokračoval loni se trápící Litvínov i v Pardubicích. Vedoucí Chemici zde jasně ovládli v poměru 3:0 už první periodu, když se dvakrát prosadil Ščotka a jednou šestnáctiletý talent Myšák.

Svou premiérovou brankou se tak Myšák stal druhým nejmladším střelcem extraligy, lepší byl pouze Rostislav Olesz. Litvínov nakonec triumfoval jasně 6:2.

Vítkovice stále stoprocentní, Liberec má první body

A právě bývalý hráč Floridy Olesz se jednou asistencí podílel na dalším triumfu rozjetých Vítkovic. V Boleslavi se sice ujali vedení domácí, ale tři branky v posledním dějství znamenaly výhru hostí 3:1.

Stejným poměrem zvítězili Bílí Tygři Liberec v Chomutově a mají premiérové body nové sezony. Naopak svěřenci Vladimíra Růžičky na ně stále marně čekají.

Třinec vyhrál nad nováčkem, Hradec nad Berany

První body v sezoně si třinečtí Oceláři ulili na ledě nováčka z Karlových Varů. Od většího přídělu než 0:2 Energetiky zachránil skvěle chytající gólman Filip Novotný.

Už ve čtvrtek začalo třetí kolo extraligy ve Zlíně. Stadion Luďka Čajky viděl výhru hostujícího Hradce Králové, kterou zařídily trefy Bergera a Rosandiće. Za domácí pouze snižoval Fořt.

Konečné výsledky 3. kola extraligy:

Zlín - Hradec 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky: 43. Fořt (E. Kulda) – 27. Berger (F. Pavlík, Miškář), 42. Rosandić (Paulovič)

Chomutov - Liberec 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)

Branky: 33. Klhůfek (Štich, V. Růžička) – 9. Bulíř (Lenc), 23. Valský (L. Hudáček, Stříteský), 40. Bulíř (M. Kvapil, Ševc)

Plzeň - Sparta 2:3 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1, 0:1)

Branky: 18. Eberle (Straka, J. Kindl), 46. Allen (D. Kindl) – 27. Kudrna (Klimek), 44. Jarůšek (P. Vrána, Kalina), 64. Košťálek

Boleslav - Vítkovice 1:3 (0:0, 1:0, 0:3)

Branky: 35. Klepiš (P. Musil) – 55. Trška (Dej, Olesz), 56. Kucsera (Š. Stránský), 59. D. Květoň (Mahbod)

Vary - Třinec 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky: 29. Chmielewski (Roberts Bukarts, Krajíček), 42. O. Kovařčík (Haman, Krajíček)

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 31 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy